Turnuva Kocaeli, Yalova, Bursa, Bolu, Düzce, Eskişehir, Sakarya illerinden 28 spor kulübüne mensup 450 civarında sporcu katılımı ile yapıldı. 80 yakın hakemin görev aldığı turnuvada tribünlerinde dolu olması turnuvaya renk kattı.

Yalova ekibi Taşköprü Karate İhtisas Kulübü ve Çiftlikköy Belediyespor Karate takımından olmak üzere 33 sporcu ile boy gösterdi.

Kıran kırana geçen müsabakaları Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Salih Koşu’da yer aldı.

Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmalar sonunda dereye giren sporculara madalya, Sakarya ili haricinde oluşturulan genel klasman sonuçlarında dereceye giren sporcuların kulüplerine kupa verildi.
Sakarya ili haricinde oluşturulan genel klasman da,  1. Kocaeli 2. Eskişehir 3. Bolu, 3. Yalova ili kulüpleri olurken dereceye giren kulüplerin kupalarını Kaymakam adına yazı işleri müdürü Atilla Vardar verdi.

Sakarya’da ki mücadelelerinde Taşköprü Karate İhtisas Kulübü’nden Ümitler 60 Kg.’de Ahmet Güney 3., Yıldızlarda 55 Kg.’de Ali Güney 3., Minikler 35 Kg.’de Melike Uysal 3. Minikler 35 Kg.’de Tolgahan Kaypak 2., Gençler 60 Kg.’de Ertuğrul Ceylan ise 3. Oldu. Çiftlikköy Belediyespor Karate takımında ise Minikler 30 Kg’de Betül Sema Durmaz 2. , 30 Kg.’de Rabia Karadeniz 45 Kg’de 2., Minikler de Türkay Bakır 35 Kg.’de 3. , Yıldızlarda Oğuzhan Erki 45 Kg.’de 3., Ümitler 61 Kg.’de Kaan Durmuş 2., Tunahan Yakıt ise 3. Olurken, Melih Deliktaş ise 45 Kg.’de 2. Oldu.

“3.’lük sonrası Mete’yi ziyaret ettiler”

Sakarya Geyve kaymakamlığı adına düzenlenen iller arası kaymakamlık kupası karate müsabakalarında 3. Olan Yalova ekibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete’yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette dereceye giren sporcuların yanı sıra Taşköprü Karate İhtisas Kulübü ve Karate İl Temsilcisi Mehmet Güney ve Çiftlikköy Belediyespor Karate takımı antrenörü Halil İbrahim Yüksektepe’de yer aldı.

Başarılarından dolayı sporcuları tebrik eden Müdür Mete,  “Yalova’nın bir çok sporda adını duyurması beni çok memnun ediyor. Sakarya’da elde edilen başarı beni çok mutlu etti. inşallah bu başarılar devam eder” dedi.

Editör: TE Bilişim