Genç sporcu 24 Kasım 2021 tarihinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen ve 30 ülke sporcusunun katıldığı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda birçok önemli rakibini eleyerek 70 kilo genç kadınlar kategorisinde ikinciliği kazandı.

“En büyük hedefim büyükler dünya şampiyonluğu”

Romanya’da kazandığı gümüş madalyanın ardından Nisa Camadan,” Antrenörüm Engin Terzi ve ağabeyim sayesinde buralara kadar gelebildim. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Dünyanın en iyi hocasına sahip olduğumuz için kendimi çok şanslı hissediyorum. Dünyanın en iyisi ile çalışıyorum, onun için ne kadar şükretsem azdır. Bu spordaki en büyük hedefim büyükler dünya şampiyonluğu. Daha uzun bir yol var önümde ama inşallah bir gün olurum” diye konuştu.

“Nisa’nın istikbali parlak”

Bilek Güreşi Milli Takımı Teknik Direktörü Engin Terzi ise Nisa’dan Avrupa birinciliğinden sonra dünya şampiyonluğu da beklediklerini belirterek, “Avrupa Şampiyonası’nda olmayan ama dünya şampiyonasına gelen Kazak bir sporcu planlarımızı değiştirdi. Nisa’nın istikbali parlak. Ondan çok büyük başarılar bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim