Temel atma törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete  ve davetliler katıldı.

Son dönemde 2500 kişi kapasiteli Spor Salonunun ardından Yalova’ya spor yatırımları kapsamında ikinci büyük yatırım olan 500 kişi kapasiteli Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun temelini Yalova Valisi Esengül Civelek attı.

Temel atma töreni öncesinde Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın açılış konuşmalarını yapmalarının ardından Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete’de organizasyonda konuma yaptı.

Yüzme havuzu ile birlikte hem iyi sporcular çıkaracaklarını hem de önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarına vurgu yapan Müdür Cengiz Mete, “Bu organizasyonlar, ilimize sportif alanda tecrübe kazandırırken gençlerimizin potansiyellerini spora yönlendirmede de çok önemli rol oynayacaktır. Bu ve bunun gibi yatırımların ilimize kazandırılmasında emeği geçen Yalova Valisi Esengül Civelek ve AK Parti Milletvekili Temel Coşkun’a teşekkür ederiz. Şehrimizin gençlik hizmetleri ve spor alanında kalkınma yolculuğuna katkı veren herkese minnet ve şükranlarımı sunarken, tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete Yüzme Havuzunun temeli için butona bastılar.

2013 yılı Ocak ayı başında yapımına500 kişi kapasiteli Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu 4 bin 860 metrekarelik alana yapılacak. 64X45 mimari boyutlarındaki havuzun yüzme alanının yanı sıra kondisyon, sauna, engelliler için asansör ve tuvaletlerin de olacağı öğrenildi. Yüzme havuzunun toplam maliyeti ise 4 milyon 380 bin Lira olacak. 

Editör: TE Bilişim