Gebze’nin doğal güzelliklerinin sporcularla buluştuğu organizasyonda 7 km Göl Koşusu, 17 km Ressam Osman Hamdi Bey Koşusu, 27 km Hannibal Koşusu, 41 km Libiyssa Gebze Koşusu ve 55 km Fatih Sultan Mehmed Han Koşusu olmak üzere 5 kategoriden oluşan maratonda 25 şehir ve 8 ülkeden gelen bini aşkın sporcu ter döktü.

İlimizi bu özel organizasyonda YalovaRunners ekibi temsil etti. 5 farklı parkurda gerçekleşen Gebze Ultra Trail’in 3 parkurunda yarışan Gebze Ultra Trail ekibi madalya ile döndü. 27 km Hannibal parkurunda Kadınlar Genel Klasman da Esra Tunca Karakaya 1’nci olurken, yine aynı parkurda 35-39 yaş erkekler kategorisinde Harun Karaoğlan 1’nci,  Letifşah Bozkurt 2’nci oldu. 17 kilometrelik parkurda ise Murat İlbuğa kendi yaş kategorisinde 4’cülüğü elde ederken, Sami Özkan ve YalovaRunners ekibinin genç atletlerinden Mostafa Mohammadi ise genel klasmanda 4’ncü oldular. Orhan Güner ise 27 kilometre kategorisinde kendi yaş grubunda iyi bir mücadele sergileyerek 4. oldu. Yalova’yı 7 km etabında Şahbaz Bozkurt temsil etti.

Yalova’yı ulusal ve uluslararası bir çok yarışta başarıyla temsil eden YalovaRunners ekibi önemli bir yarışmadan daha madalyalarla dönmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim