Türkiye Atletizm Federasyonu, Dünya Atletizm Federasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen 3. Uluslararası İzmir Maratonu, yoğun bir katılım ve büyük bir heyecanla koşuldu. Şair Eşref Bulvarındaki İZFAŞ Genel Müdürlüğü önünden start verilen maratona 43 farklı ülkeden 552 yabancı sporcu yer döktü.

Aynı anda başlayan 10 km’lik koşuda ise yaklaşık 4 bin kişi yer aldı. Uluslararası önemi olan bu maratonda ilimizi YalovaRunners sporcuları temsil etti.42 km 195 m’lik parkurda kendi kişisel rekorlarını kıran YalovaRunners sporcuları bu anlamda, ‘Sub 3 Maraton’ koşma seviyesine doğru güçlü adımlarla ilerlediklerini gösterdiler.

Maratonda 10 km’lik koşu da ise disiplinli çalışmaları ile adından söz ettiren Muhsin Önen, kısa süreli sakatlığının ardından pistlere hızlı bir dönüş yaparak, Master erkekler kategorisinde 3.oldu.

Bir derece de Bursa’dan geldi

Öte yandan Bursa’nın Fetih şenlikleri kapsamında düzenlenen 15.Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusu’na da katılan YalovaRunners sporcuları burada da kürsüye çıktılar. Tophane Saltanat kapısından başlayan yarışta atletler, iniş ve yokuşlarıyla meşhur parkurda 15 km boyunca zorlu bir mücadele vererek Pınarbaşı meydanında bulunan finish noktasına ulaştılar. Tarihi Yarışa katılan YalovaRunners’ın başarılı sporcusu Esra Tunca Karakaya Master kadınlar kategorisinde 2. oldu.

Editör: TE Bilişim