3 Mayıs Cumartesi günü 2 ve 3. Lig temsilcileriyle gerçekleştirilen zirvede önemli konu ele alınırken Bölgesel Amatör Ligde zirvede yer alan takımların bir üst lige alınacağı bir anda Türkiye’nin gündemine yerleşti. Bu haber sonrasında Yalova’da birçok isim sosyal medya hesapları üzerinden Yalovaspor’a kutlama mesajı yayınladı.

Bilindiği gibi koronavirüs (COVİD-19) sebebiyle BAL’da futbola 15 Marttan sonra ara verilmişti. Tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemiyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu ortak hareket ediyordu.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanı ve Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı ve Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can ile Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül, İstanbulspor Faaliyetleri A.Ş Başkanı Ecmel Sarıalioğlu, Giresunspor Kulübü Başkanı Sacit Ali Eren, Keçiörengücü Spor Kulübü Başkanı Sedat Tahiroğlu, Erzurumspor Kulübü Başkanı Hüseyin Üneş, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya, Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Fatih Ceylan, Erzin Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Özbilen, Bayrampaşa Spor Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın’ın aralarında bulunduğu kulüp başkanları ile video konferans aracılığıyla bir araya geldi.

Profesyonel ligler için birçok önemli tavsiye alınırken, konu bir noktada Spor Toto Bölgesel Amatör Lige geldi ve grup birincilerinin direk TFF 3. Lige çıkarılacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. BAL ve yerel liglerle ilgili son kararın 5 yada 6 Mayıs tarihinde açıklanması bekleniyor.

“Resmi bir açıklama yok”

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligle ilgili ortaya koyulan bu gelişme sonrasında başta Yalova olmak üzere birçok şehrin BAL temsilcileri sosyal medyada kutlama mesajları yayınladı.

Yaşanan gelişmelerin ardından ise  temkinli olan Yalovaspor Başkanı Onay Tuna,”Bize gelen henüz resmi bir açıklama yok. Salı günü geleceği söylendi. Geldiği gibi biz Yalovaspor’a gönül veren taraftarımızla bunu paylaşırız” dedi.

“Ali Düşmez toplantıda yoktu”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile alt lig kulüplerinin toplantısında amatör küme takımlarını hiçbir ismin temsil etmemesi dikkat çekti.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Sorumlusu, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez’in toplantıda yer almadığı öğrenildi.

Amatör futbol kulüplerinin bu toplantıda temsil edilmemesi kafalarda soru işareti bırakırken, karar merciinin profesyonel takım başkanlarının olması ise tepki topladı.

Editör: TE Bilişim