Bölgesel Amatör Ligdeki şampiyonluk adayımız Yalovaspor 2022-2023 sezonundaki ilk resmi maçını Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kampüs Stadının ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Yeşil Kırmızılı ekibimiz Bilecik 1969 Spor’un konuğu oldu. Bu maçta Yalovaspor taraftarlar takımlarını yalnız bırakmayarak destek verdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında karşılıklı gelişen ataklar sonuçsuz kalınca ilk yarı 0-0’lık skorla sonuçlandı. İkinci yarıda ev sahibi ekibin bir topu direkten döndü. Kontra ataklarla Bilecik kalesinde etkili olan Yalovaspor golü bir türlü bulamayınca normal süre 0-0 sonuçlandı. 15’er dakikalık uzatma devresinin 100. Dakikasında Yeşil Kırmızılı ekibimizin atağında Doğukan Karafazlıoğlu kafayla golüyle temsilcimizi 1-0 öne geçirdi. Bu golden sadece 2 dakika sonra savunma oyuncusu Burak Geyikçi gördüğü kırmızı kartla Yalovaspor’u 10 kişi bıraktı. Uzatma devresinin 116. dakikasında gelişen bir Bilecik 1969 Spor atağında Eren Özaydemir durumu 1-1’e getiren golü kaydetti. Bu golden sonra uzatma dakikalarında başka gol olmazken, müsabaka penaltılara gitti. Bilecik 1969 Spor ilk 2 penaltı atışında birini direğe birini de dışarı atınca Yalovaspor maçı penaltılarla 4-1 kazanarak, bir üst tura yükseldi.

Editör: TE Bilişim