Yalova Süper Amatör Kümede şampiyonluğa ulaşan ve bir yıl sonra Bölgesel Amatör Kümeye yükselen Yalovaspor’un başarısında önemli pay sahibi olan Mustafa Oruçli, Kütahya grubunda oynaıdğı U-19 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakalarında Tavşanlı Linyitspor ile Galatasaray Altyapı İzleme Komitesi’nin gözüne girmeyi başardı.

Yalovaspor’un ilk turda elenmesinin ardından devreye giren Galatasaray Altyapı İzleme Komitesi, İstanbul’a Mustafa Oruçli ile ilgili olumlu rapor verdiği öğrenildi.

Galatasaray Gençlik Gelişim Sorumlusu Müfit Erkasap’ın talimatıyla 19 yaşındaki genç futbolcu, İstanbul Florya Metin Oktay Tesisleri’ne davet edildi. Florya’da U-19 Antrenörü Zafer Koç ile görüşecek başarılı bek oyuncusunun Galatasaray’a transferi konusu bu görüşmeden sonra netlik kazanacak.

Futbol yaşamına 2008 yılında Yalovaspor alt yapısına girerek başlayan genç oyuncu, 2012-2013 sezonunda Yalovaspor’un elde ettiği başarılarda önemli yer tutuyor. Ayrıca U-19 Ligi’nde de Yalovaspor ile şampiyonluk sevinci yaşayan 19 yaşındaki futbolcu, Galatasaray ile yapacağı görüşmede anlaşma sağladığı takdirde 2013-2014 sezonunda Sarı Kırmızılıların U-19 Takımı’nda forma giymesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim