Sahasında Yılyak Samsunspor’a 76-73 mağlup olan Yeşil Kırmızılı ekibimiz Derviş Gökhan Güney’le karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Cuma günü Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak olan temsilcimizde yeni koç belli oldu.

Potadaki başarılı temsilcimizin teknik ekibinde yardımcı antrenörlük görevini yürüten Mehmet Kabaran sezonun kalan kısmında başantrenör olarak görev yapacak.

16 Ağustos 1980 doğumlu olan Kabaran, daha önce; Anadolu Efes, Darüşşafaka Spor Kulübü, Uşak Sportif, Galatasaray, Afyon Belediyesi, Yalova Group Belediyespor ve Beşiktaş kadın basketbol takımını çalıştırmıştı. Aynı zamanda; 2010'da Yeni Zelanda Erkek Milli Takımında ve 2015 Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Kadın Takım teknik ekibinde de görev aldı. Geçen sezon başantrenör Hakan Yavuz’un teknik ekibine katılan deneyimli koç, bu sezonda Derviş Gökhan Güney’in ekibinde yer alıyordu.

Şuana kadar oynadığı yedi maçta 4 galibiyet ve 3 yenilgi alarak TBL’de sekizinci sırada bulunan Yeşil Kırmızılı ekibimiz yabancı oyuncu tercihlerinde de büyük hüsran yaşamıştı. Sezon başında transfer edilen Yunan asıllı Kanadalı oyuncu Eliyaj Mitro-Long’tan istenilen verimi alamayan Semt77 Yalovaspor daha sonra transfer ettiği Jacobi Boykins’i de gönderip yerine Lamont Jones’u kadroya dahil etmişti.

Editör: TE Bilişim