İki yıldır gündemde olduktan sonra geçtiğimiz Mayıs ayında yapımı start alan ve depreme dayanıklı olabilmesi için fore kazık sistemi üzerine kurulan salonun, 2014 yılının ilk aylarına kadar bitirilmesi planlanıyor.

Mevcut spor salonunun yetersizliği nedeniyle yapılacak yeni salonun ihalesi, 2011 yılı Aralık ayında gerçekleştirildi. 7 Milyon 697 lira bedelle ihale edilen 2 Bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunun yapım işi için 650 günde tamamlanıp teslim edileceği planlandı. 14 Haziran 2012 tarihinde ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalandı.

Spor salonu tamamlandıktan sonra modern görünüme sahip olacak. Bin 180 metre kare oyun sahasına sahip spor salonunun 993 metrekarelik alanı, seyirci tribünü olarak planlandı. 520 metrekarelik antrenman salonu, 514 metrekarelik minder salonu bulunan projede seyirci bekleme, sporcu bekleme, VIP fuaye, yayın odası, engelli vatandaşlarımız için asansör ve tuvaletler ayrıca planlandı. Spor salonu tamamlandığında alınacak ulusal ve uluslararası organizasyonlar, Yalova’ya sportif alanda tecrübe kazandıracak. Ayrıca, gençlerin potansiyellerini spora yönlendirmede de çok önemli bir rol üstlenecek salon, Yalova’nın salon sporlarındaki bütün sorunun da çözülmesini sağlayacak.
Editör: TE Bilişim