Süper Amatör Kümenin ilk yarısını 29 puanla lider bitiren Mavi Yeşilliler, Bölgesel Amatör Lig 2. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Dersimspor’un iki başarılı oyuncusu forvet Ulaş Sarı ve sağ kanat Doğancan Memicil’i kadrosuna kattı. Geçtiğimiz günlerde de Volkan Olgun Tüzün ve Ahmet Can Bulut’u transfer eden Yeşilovaspor Ulaş ve Doğancan’ın ardından bir yıldızı daha kadrosuna katmayı planlıyor.

“Ligin tozunu attıracağız”

Yeşilovaspor Kulübü Başkanı Yalçın Oruç,” Süper Amatör Küme şampiyonluğu ve Bölgesel Amatör Lige yükselme adına teknik heyetimizin verdiği rapor doğrultusunda transferlerimizi yapıyoruz. Volkan Olgun Tüzün ve Ahmet Can Bulut’un ardından kadromuza Dersimspor’dan Ulaş Sarı ve Doğancan Memicil’i kadromuza kattık. Kaliteli bir isimle daha anlaşarak transferi tamamlayacağız. Ardından hedefimiz olan şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Transferlerin gerçekleşmesinde emek sahibi olan bizlere desteğini esirgemeyen değerli Yeşilovasporlulara teşekkür ediyorum. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da ligin tozunu attırmaya hazırlanıyoruz. Birbirinden değerli transferlerimizle birlikte oynayacağımız oyun ve alacağımız galibiyetlerle sadece Yalova’da değil bölgede konuşulan bir Yeşilovaspor olacağız” diye konuştu.

Ulaş Sarı Kimdir?

1996 doğumlu forvet oyuncusu futbol yaşantısına 2006 yılında Sitelerspor’da başladı. Golcü oyuncu sonrasında Süper Lig ekibi Hangikredi Ümraniyespor altyapısına katıldıktan sonra burada profesyonelliğe adım attı. Ardından Dersimspor’a kiralanan Ulaş, Beylerbeyi Spor Kulübü, Bergama Belediyespor, Merkür Holding Erbaaspor, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş., Bartınspor, 5 Temmuz İskenderunspor, Cizrespor, Yatağanspor ve son olarak Dersimspor formalarını giydi. Türkiye Kupası’nda 11 maça çıkan Ulaş Sarı 1 gol atarken, TFF 3. Liginde 90 maçta 14 gol ve Bölgesel Amatör Ligde 36 maçta rakip fileleri tam 8 kez havalandırdı. Ulaş Sarı 2022-2023 sezonunun ilk yarısında Dersimspor adına 13 maçta görev aldı.

Doğancan Memicil Kimdir?

1992 doğumlu başarılı sağ kanat oyuncusu futbola CK Spor ile adım attı. Ardından Süper Ligde dört büyükler arasında yer alan Trabzonspor’un altyapısına katılan Doğancan transfer olduğu Kastamonuspor’da profesyonelliğe adım attı. Ardından Kırıkhanspor, Derincespor A.Ş., yine Süper Lig ekibi İstanbulspor, Payasspor, Eskişehir Kurtuluşspor, Eskişehir Yunus Emrespor, Dersim 62 Spor, Görelespor, 12 Bingölspor, Diyarbakırspor, Kilis Belediyespor, Muş 1984 Muşspor ve Dersimspor formalarını terletti.

Türkiye Kupasında 7 maçta ter döken tecrübeli isim 1 gol atarken, TFF 3. Liginde 65 maçta 1 kez rakip fileleri havalandırdı. Bölgesel Amatör Ligde ise 104 maça çıkan Doğancan Memicil 7 gol atma başarısı gösterirken U-21 Ligi’nde 38 maçta görev yaptı. Bu sezon ise Dersimspor formasıyla 11 maça çıktı.

Editör: TE Bilişim