PTT 1. Ligde geçtiğimiz hafta oynanan Yeni Malatyaspor ile Balıkesirspor arasında ki maçta ilginç tesadüf yaşandı. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev yapan Tugay Kaan Numanoğlu başarılı bir performans çizerken, Malatyaspor’un efsane isimlerinden Levent Numanoğlu’nun oğlu olmasından dolayı ayrı bir heyecan yaşadı.
Ankara’da doğan 31 yaşında B klasmanı hakemimiz kardeşi Togayhan’la birlikte Malatya’da büyümüştü. Spora babasının yerleştiği Yalova’da amatör futbol oynayarak başlayan Numanoğlu, futbola devam etmeyerek hakemliği seçti. Hakemliğe 2006 yılında başlayan ve Yalova bölgesi (B) klasman hakemi olarak görev yapan Numanoğlu İstanbul’da bir şirkette yöneticilik yapıyor.
Malatyaspor, 1983-84 sezonunu yenilgisiz tamamlayarak o zamanki adı 1. Lig olan bugünün Süper Ligine yükselirken kadrosuna kattığı futbolculardan biri Kırıkkalesporlu orta saha oyuncusu Levent Numanoğlu idi. 1991-92 sezonu sonuna kadar sarı-kırmızılı formayı giyecek olan Numanoğlu, 5 sezon 1. Ligde, 2 sezon ise 2. Ligde oynayacaktı.
Futbolu bıraktıktan sonra Yozgat’ta antrenörlüğe başlayan Levent Numanoğlu, 1994-95 sezonu başında Fatih Eser’in yardımcısı olarak Malatyaspor’a gelmiş, ancak yönetim birkaç hafta içinde anlaşmazlığa düştüğü Eser’le yolunu ayırınca Numanoğlu da görevinden ayrılmıştı.

 

Editör: TE Bilişim