2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligine play-off birinci turunda Çankaya Üniversitesi’ne 2-0’lık seri sonrasında elenen Yalova VİP’in deneyimli antrenörü Caner Yıllar, önemli açıklamalar yaptı.
Seriyi üçüncü maça götürmek istediklerini ancak başarılı olamadıklarını belirten deneyimli koç, bu sezon harikalar yaratan oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi. 
Play-Off serisini değerlendiren Yalova VİP antrenörü Yıllar, “Özellikle tecrübeli 3 oyuncumuz; Banu, Sezen ve Ebru üçlüsü, kariyerlerinde birçok final ve şampiyonluk yer aldığından, maçta büyük efor sarf etti. Seriyi üçüncü maça taşımak istedik, ama olmadı. Zaten dar olan rotasyonumuzda Özlem’in sakatlık dolayısıyla forma giymemesi, diğer oyuncularımızın ekstra katkı verememesine rağmen savunma organizasyonunda genç Esra’nın katkısı da yadsınamazdı. Sonuçta maç 40 dakika ve rakibimiz devamlı oyuncu değiştirirken, biz kimseyi dinlendiremedik. Bunun üstüne Esra’nın erken 4 faul alması bizi oyundan düşürdü. Oyuna aldığımızda tekrar maça ortak okurken, 5 faul alıp kenara gelmesi tabii ki tecrübesizliğinin yansımasıydı. Buna rağmen yabancı oyuncumuz Sanja’nın önemli hataları olmasa yine de kazanmak üzereydik. Bu sene ilk defa bir araya gelen, tecrübeli sporcularla gençlerin karışımı olan ekibimizde kadro derinliği olsaydı eğer, lig müsabakalarını da ilk 3 de bitirebileceğimiz gibi bu play-off serisini de kazanırdık. Ben bu maçı kaybetmemize rağmen sporcularımızın göstermiş olduğu mücadeleden çok memnun kaldım ve onlarla bir kez daha gurur duydum. Bu sene bu takım misyonunu fazlasıyla doldurdu. Kulübün ve Yalova şehrinin vizyonunu ise yükseltti. Önümüzdeki yıllarda üstüne koyarak gidecek ve Yalova’yı basketbol şehri haline getirecek olan bu kulüp, daha güzel işler yapacaktır. Sporcularımız da önümüzdeki yıllarda önemli takımlarda forma giyecek ve bu sezonun onlara kattıklarını düşüneceklerdir” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim