Sezon değerlendirmesi yapan ‘Fantom’ lakaplı deneyimli teknik adamı Ahmet Yılmaz, 2012-2013 sezonunda 50. Yılını kutlayan Yalovaspor’un şampiyonluğu ve üst tura çıkmayı sonuna kadar hak ettiklerini dile getirdi.

1 yıllık aranın ardından yeniden Bölgesel Amatör Ligine yükselen Yeşil-Kırmızılı ekip Yalovaspor’da sevinç hakim. Önce Yalova Süper Amatör Kümede şampiyon olan ardından play-out maçında Altınova Belediyespor’u deviren Yalovaspor’da deneyimli teknik adam Ahmet Yılmaz sezon değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonluğa uzanana kadar birçok badireyi atlattıklarını oyuncularına her zaman güvenip inandığını dile getiren Yalovaspor’un tecrübeli teknik direktörü Ahmet Yılmaz, “Futbolcu kardeşlerimizle birlikte elimizden gelen gayreti göstererek başarılı olduk. Sezon başında hak edenin şampiyon olmasını söylemiştim ve biz hak ettik. Ancak bazı şeyler tek taraflı olmuyor, haklı olarak verdiğimiz emeğin, çabanın karşılığını almak istiyoruz. Rakiplerimizden aylar önce lige başlamamız bizim en büyük avantajımız oldu ve bunun meyvelerini topladık. Genç bir kadromuz var ve nokta transferler yaparak Yalovaspor’u şampiyon yaparak yeniden Bölgesel Amatör Ligine yükselttik.

Üzülerek söylemek istiyorum ki elde edilen başarıya rağmen bize sahip çıkılmadığını gördük ya da bize öyle yansıdı. 89-90 sezonunda futbolcu olarak Yalovaspor’a geldiğimde genç bir kadro vardı ve hedef ligde kalmaktı. Ancak ben o zaman kulüp başkanımıza bu takımın şampiyon olacağının sözünü verdim ve sezon sonu şampiyon olup sözümü tuttum. Futbolculuk dönemimde yakaladığım başarıyı teknik adam olarak geldiğim ilk yılımda da yaşamak büyük gurur ve mutluluk verici bir olay. Ancak Yalovaspor’un yeri kesinlikle buralar değil ve daha yukarıları hak ediyor” dedi.

“Verilen sözler hiçbir zaman yerine getirilmedi”

Sezon başında Yalovaspor’a gelirken hem Yalova’yı hem de Yalovaspor’u çok sevdiği için geldiğini belirten ancak verilen sözlerin hiçbir zaman tutulmadığı için birçok kişiye kırgın olduğunu ifade eden Yılmaz,” İstifa eden eski başkanımız Tamer Erbul döneminde hep vaatler verildi ancak bunların hiçbiri yerine getirilmedi. Sezon başında buraya geldiğimde Yalovaspor’u çok sevdiğimi söyledim ve her türlü fedakarlığı yaptım. En azından bir tebrik bekledik ancak onu bile yapan olmadı. Şu anki başkanımız Hakan Suiçmez sözünün eri bir insan ve kendisine her konuda güveniyorum. Gerekenleri yapacağından hiçbir şüphem yok. Yalovaspor’un iyi bir transfer çalışmasıyla Bölgesel Amatör Ligini de şampiyon olarak bitirip profesyonel lige çıkacağına inanıyorum. Bazı kesimler Yalovaspor’un başarılı olmasını istemedi ancak inancımızla ve ekip ruhuyla hareket ederek başarılı olduk. Ben çok yüksek rakamları geri çevirerek buraya geldim ve bu takıma şampiyonluk kazandırarak üst lige çıkarmamıza rağmen bunun karşılığını alamadık. Çocukların moralini yüksek tutmak adına her şeyi yaptık. Baba oğul gibi her şeyi paylaştık, üzüldük ancak hiçbir zaman mücadelemizi bırakmadık ve mutlu sona ulaştık” şeklinde konuştu.

“Yalovaspor’da kalmak istiyorum”

Henüz gelecek planları yapmadığını ancak Yalovaspor’dan ayrılmak gibi bir niyetinin olmadığını belirten tecrübeli teknik adam,” Başkanımız Hakan Suiçmez’in yeni sezona dair çok olumlu işler yapacağına olan inancım tam. Gerekli şartların sağlanması halinde daha güçlü bir kadroyla bu zorlu ligde de başarılı olacağına inanıyorum. Başkanımız bana kal dediği sürece ben buradayım git derse giderim. Zaten şu ana kadar da bana gelen herhangi bir teklif yok. Burası benim kendi evim gibi ve her zaman göreve hazırım. Eğer görevime devam edersem mevcut iskeleti bozmayı asla düşünmüyorum ve gerekli yerlere takviyeler yaparak bu takımı daha yukarılara taşımayı istiyorum.

Yönetimimizin ve başkanımızın zaten bununla ilgili çalışmaları olacak. Ben olurum veya olmam bu yönetimin tasarrufundadır ancak ne olursa olsun herkesin bu takıma sahip çıkması gerekir. Çünkü buralara gelmek gerçekten kolay değil. Biz baraj maçındaki rakibimiz Altınova Belediyespor’dan daha çok istedik bir üst lige çıkmayı ve yeni sezonda inşallah bu takımın daha başarılı olacağına inanıyorum. Şimdiden Yalovaspor’a ve Yalova halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim