Ligin ilk devresinde kendi evinde 50-49 yenilen Yalova Ortopedikler Spor Kulübü İzmir’de rakibini 3 sayı farkla mağlup ederek ikili averajda da öne geçmiş oldu.

14 Nisan Pazar günü oynanması gereken ancak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun son anda yaptığı değişiklikle 13 Nisana alınan karşılaşmada gülen taraf temsilcimiz oldu.

İlk yarıda Yalova’da rakibine son saniye basketiyle 50-49’luk skorla boyun eğen Yalova’nın engelsiz dev adamları İzmir Bornova Evka-4 Spor Salonunda oynanan müsabakaya Ahmet Mencik, Ahmet İkizoğlu, Eyüp, Şuayip ve Vedat ile çıktı.  Ev sahibi Bornova Barışgücü ise Ramazan, Murat, Volkan, Ali Asker ve Mehmet’le parkedeki yerini aldı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan temsilcimiz pota altında ki etkili oyunuyla göze çarptı ve ilk çeyreği 15-11 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreğinde oyun ortadaydı. Karşılıklı sayıların kaydedildiği bu periyotta da rakibine 1 sayı üstünlük kuran Yeşil Kırmızılı takımımız, 19-18’lik skorla devre arasına 5 sayı farkla 34-29 önde girdi.

İlk yarısı kıran kırana geçen karşılaşmaınn üçüncü periyodunda ev sahibi Bornova Barışgücü etkili oyununu ortaya koydu.  Volkan ve Ali Asker’le potamızda sayı üreten Bornova Barışgücü, 15-10’luk skor avantajını elinde bulundurdu ve maçtaki skoru 44-44’e getirdi.

Müthiş çekişmeye sahne olan bu çeyrekte taraflar birbirlerine üstünlük kuramazken, 13-13 sona eren çeyreğin ardından karşılaşmanın normal süresi 57-57’lik eşitlikle tamamlandı. YOSK’ta İlhan, 5 faulle bu çeyrekte oyundan atıldı.

Uzatmaya giden müsabakada YOSK, rakibini tek haneli sayıda tutmasını bildi. Periyodu 12-9 önde kapayan temsilcimiz, mücadeleden 69-66 galip ayrılarak ilk maçın rövanşını da almış oldu. Bu sonuçla YOSK, puanını 24’e çıkardı ve 5.sıraya yükseldi. 23 puandaki Bornova Barışgücü ise 6.sıraya geriledi ve Avrupa kupalarına katılma şansını büyük ölçüde yitirdi.

 

Salon: İzmir Bornova Evka-4 S.S.

HAKEMLER: Yekta Şansal***, Mehmet Şimşek***, Cenker İlhan***

Bornova Barışgücü: Ramazan***, Murat***, Volkan***, Ali Asker***, Mehmet***

YOSK: Ahmet Mencik****, Ahmet İkizoğlu****, Eyüp****, Şuayip****, Vedat****

1.PERİYOT: 11-15 (YOSK)

DEVRE: 29-34 (YOSK)

3.PERİYOT: 44-44

4. PERİYOT: 57-57

MAÇ SONUCU: 66-69 (YOSK)

5 FAUL: İlhan (YOSK)

Editör: TE Bilişim