Ciddi bir şekilde sponsora ihtiyaç duyan ve faaliyetlerini durdurma noktasına gelen YOSK’un geleceğinin ne olacağı merak konusu oluyor. 2005’te kurulan ve hızlı bir şekilde yükselişle Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne çıkma başarısı gösteren ancak maddi sorunlar yaşayan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nde oyuncular bir bir takımdan ayrılıyor.

Kuruldukları günden bu yana ülke sporuna katkı sağlamak için Yalova’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç, “Yakaladığımız başarılar sayesinde önce 2. Lig’den 1. lige ve daha sonrada 1. Lig’den Süper Lig’e çıkarak, tekerlekli sandalye basketbolunun ülke çapındaki zirvesine ulaştık. İki kez yer aldığımız Süper Lig’de, ikisini de 5. sırada bitirip büyük başarıyı yakaladığımızı düşünüyorum.

Galatasaray, Beşiktaş ve diğer büyükşehir takımlarıyla mücadeleler yapıp, Yalova’nın adını elimizden geldiği kadar duyurmaya çalıştık. Nihayetinde artık bütün Türkiye, Yalova’nın tekerlekli sandalye süper liginde bir takımı olduğunu kabullendi. Ancak biz bu başarıları yakalamamıza rağmen maddi sorunlarımızı bit türlü alışamadık.

Büyüklerimiz olan siyasi, bürokrat ve iş adamlarımızın bizlere verdikleri desteklerle ayakta durmaya çalıştık. Ancak yüz milyarlık firmaların desteklediği büyük kulüplerin gerisinde kaldık. Elbette ki ezilmedik, onur mücadelemizi verip sahada oyuncularımın her biri alın teri döktü. Ancak sahadaki alın terimize rağmen yaşadığımız parasal kriz nedeniyle gerileme dönemine girdiğimizi söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim