Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın girişimleri ile Türkiye Jokey Kulübü’nün 2016 yılı koşu takvimine aldığı Yürüyen Köşk Koşusu 11 Kasım Cuma günü Veliefendi Hipodromunda koşulacak. Koşuyla ilgili olarak başkan Salman, TJK’ya 19 Temmuz Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ve 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünü sunduklarını ancak en uygun tarih olarak 11 Kasım’ın belirlendiğini açıkladı.
Bilindiği üzere Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci ile Yürüyen Köşk Koşusu için birçok defa bir araya gelmiş bu görüşmelerin ardından 2016 yarış takvimine alınmıştı.
Yalova’mızın marka değerini arttıracağını düşündüğümüz Yürüyen Köşk koşusunun 11 Kasımda yapılacağını açıklayan Salman,” 11 Kasım 2016 Cuma günü sentetik kum pistte yapılacak koşu 2000 metre olarak koşulacak. Bu koşuyla Atamızın kentimize mirasının tanıtımını ulusal platformda gerçekleştirmiş olacağız.  3 ve üzeri yaş İngiliz atlarının yarışacağı yarışları ve ben ve CHP’li birçok milletvekili Veliefendi Hipodromundan takip edeceğiz. TJK Başkanı Sayın Yakup Kadri Ekinci ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim