Yalova’yı temsil eden kulüplerden Kılavuz Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Yuşa Bican 2006 doğumlular 37 kiloda Türkiye ikincisi olma başarısı gösterdi. Yalovalı sporcu 27-29 Nisan tarihleri arasında Sırbistan’ın Belgrad kentinde yapılacak Balkan Çocuklar Karate Şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi temsil edecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen şampiyonaya 2005 ile 2010 arası doğumlu sporcular katılım gösterdi. Kata ve kumite olmak üzere iki kategoride yapılan şampiyonada kata branşında 12’si ferdi, altısı takım dalında; kumite branşında ise 38 ferdi dalda madalyalar sahiplerini buldu.

Kılavuz Spor Kulübü adına tatamiye çıkan Yalovalı sporcu Yuşa Bican, 2006 doğumlular 37 kiloda 6 rakibini yenerek finale yükseldi. Finalde ise hakem kararıyla rakibine mağlup olan Bican Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Sporcunun antrenörü Serkan Kılavuz,” Türkiye Şampiyonasında mücadele eden sporcumuz Yüşa Bican 37 kiloda mücadele ederken final maçında da berabere kalarak hakem karariyla üstün müsabaka sergilemesine rağmen hakem kararıyla Türkiye ikincisi oldu. Sırbistan da yapılacak olan balkan şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim