Rakamlar 2011'in son çeyreğinde dünya genelinde ortalama internet bağlantı hızının yüzde 14 düşüş göstererek 2,3 Mbps'ye gerilediğini gösteriyor. Kullanılan verilerin mobil genişbant bağlantıları kapsamaması, sonucun ne kadar güvenilir olduğunu sorgulatıyor. Ayrıca araştırmayı yapan Akamai, konuya herhangi bir açıklama getiremiyor.

Yine de 1xbet hemen paniğe kapılmaya gerek yok. Amerika'da bağlantı hızı önceki çeyreğe göre yüzde 5,3 düşüş gösterirken, internet bağlantısına sahip kişi sayısı artış gösteriyor. Küresel genişbant ağ adaptasyonu ise yüzde 66 oranla değişim göstermedi.

İlginç bir durum ise şu: Genişbant ağ bağlantı sayısında değişiklik gözlenmezken, darbant (256 Kbps'nin altındaki) ağ bağlantı sayısında büyük bir düşüş görülüyor. Önceki çeyreğe kıyasla internete bağlanan dünya nüfusunda yüzde 2,1 artış olurken, bir önceki yıla göre bu oran yüzde 13'e ulaşıyor.

Tüm bu rakamlar göz önünde bulundurulduğu zaman, bu gerilemenin sadece 2011'in son çeyreğine özel olduğu görüşü ağır basıyor. Ortalama hızdaki düşüşün bir sebebinin de, yeni kullanıcılar olduğu tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilişim