Etkinlikte, başta AKP Yalova milletvekili Temel Coşkun olmak üzere Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Niyazi Eruslu, Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve birçok davetli hazır bulundu.

Konferansta bir konuşma yapan AKP Yalova milletvekili Temel Coşkun, “ Teknoloji çağı hızla ilerliyor.Sosyal medyayı sosyal hayatımızı güzelleştirecek, bütünleştirecek şekilde kullanmamız önemli.Bu doğrultuda hareket edersek sorun olmaz, ama aksini yaparsak ayrılıklar, sıkıntılar, düşmanlıklar alır başını gider” diye konuştu.

Basın Yayın Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya da konuşmasında; bilgisayarın iletişimle eğitim aracıyla birlikte geleneksel medya işlevini yitirmeye başladığını söyledi. Akarkaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Facebook ve twitter kullanımında Türkiye en ön sıralardadır. Sosyal medya bir taraftan geleneksel medyaya rakip oluyor, bir taraftan da birbirlerini bağlayan ilişkiler içerisinde oluyor. Bilgiye ulaşmada büyük kolaylıklar sağlayan sosyal medya aracılığı ile binlerce kişi her konuda içerik üretebilmektedir” diye konuştu.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Yalova Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Yayın Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen konferansta konuşan Sosyal Medya Uzmanı Mustafa Bulek, sosyal medya araçlarının sosyal hayata yansımaları ve toplum üzerindeki olumlu olumsuz etkilerini değerlendirdi. Konuşmaların ardından Sosyal medyanın masaya yatırıldığı toplantı kokteylle sona erdi.

Editör: TE Bilişim