2016 yılında yapımı tamamlanması beklenen Gemi İhtisas OSB’de kamulaştırma çalışmaları sürerken, tahmini yatırım maliyetinin 245 milyon 252 bin 384 Lira olması bekleniyor. Öte yandan Çiftlikköy Laledere Köyü sınırlarında yer seçimi kesinleşen Taşıt Araçları Yan Sanayi İhtisas  Organize Sanayi Bölgesi’nde de müteşebbis heyeti oluşturulma çalışmaları sürüyor.

Yaklaşık olarak 2 bin kişilik istihdam sağlaması beklenen Taşıt Araçları Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde İl Özel İdare de müteşebbis heyetinde yer alacak.İl Özel İdare’nin %6 katılım payı ve bir üye ile temsil edilmesi beklenilen müteşebbis heyeti üye seçimi ise yerel seçim sonrasında oluşturulacak yeni İl Genel Meclisi tarafından belirlenecek.

Ayrıca, kuruluş protokolü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından  7 Kasım 2013’te onaylanan Yalova Kalıp İmalatı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin  de kamulaştırma çalışmalarının hızla başlatılmasının ardından kuruluş çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Yalova’nın istihdamına önemli katkı sunması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim