Vatandaşların satın almak istedikleri arazinin doğal sit alanı içerisinde olup olmadığını önceden görebilecekleri sistemle, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında; Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce'deki doğal sit alanları internet ortamına aktarılırken, bakanlığın yıl sonuna kadar Türkiye genelindeki tüm sit alanlarını elektronik ortama taşıyacağı öğrenildi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü projeyle vatandaşların satın aldıkları arazilerin sit alanı olduklarını öğrenmeleriyle doğan mağduriyetin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni sistem sayesinde vatandaşlar aldıkları arazinin doğal sit alanı olup olmadığını ya da kaçıncı dereceden sit alanı olduğunu anında öğrenebileceklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, projenin pilot olarak belirlenen 6 ilde başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. Bakan Bayraktar,  “Bu illerdeki doğal sit sınırları, mevcut dosyalar üzerinden belirlenerek veri tabanına aktarıldı. Sit sınırları ile ilgili süregelen tüm problemler ve yapılması gerekenler sistem dahilinde tespit edildi. Alınan olumlu sonuç sonrasında geriye kalan 75 ilimizde de çalışmalar hızla devam etmektedir. 5 ay içerisinde tüm Türkiye'nin doğal sit alanlarını veri tabanına aktarmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim