Genel Kurmay Başkanlığı tarafından engelli bireylerin 1 gün askerlik yapmasına imkân tanıyan ‘Temsili Askerlik’ görevine bu yıl Yalova’dan 30 kişi katılıyor. Yalova Yeni Yaşama Engelliler Derneği de dernek üyesi olan 13 asker adayı genç için askere uğurlama töreni düzenledi.

Programa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı katıldı. Yalova Yeni Yaşama Engelliler Derneğinde düzenlenen etkinlikte 1 günlüğüne askere gidecek olan 13 genç, şarkı söyleyip, oyun oynadı.

Protokol tarafından gençlerin eline kına yakılarak gelenekler yerine getirildi. Etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, engelsiz bir Türkiye inşa etmeye çalıştıklarını belirterek, “Sadece çevrenin ve mimari yapıların engelsiz olması önemli değil. Milli ve manevi duyguların önünde engel yoktur. Bizim engelli kardeşlerimiz çeşitli engellerinden dolayı askere gidemese de bu duyguları yaşamak için yıllarca mücadele ettiler. Sağ olsun Genelkurmay Başkanlığı da duyarsız kalmadı. Engelli gençlerimiz askerliği günler öncesinden planlıyorlar, bunun heyecanını yaşıyorlar. Bu millet için, bu devlet için seve seve canlarını vermeye hazırlar. O yüzden de kınalarını yakıyoruz.

Biliyorsunuz kına yakmanın örfümüzde ayrı bir yeri vardır. Milli ve manevi duyguların önünde engel yoktur, askerliğin önünde engel yoktur, bayrağı korumanın önünde engel yoktur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim