Bezmialem Vakıf Üniversitesi yöneticileri Altınova Belediyesi Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem kulesini gezerek bölge hakkında bilgi aldılar.

Bilimsel Çalışmalar Başlıyor

250 çeşit endemik ve tıbbi aromatik bitki çeşitliliğine sahip Altınova Belediyesi Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde, bilimsel çalışmalar başlatılıyor. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde bilimsel çalışmaların başlatılacağını ifade ederek, “İlçemizdeki tüm değerleri en etkin ve faydalı bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Geniş Kadrolu Ziyaret

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Av. Namık Ayhan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Kartal, BezmialemVakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Zeynep Görmezpğlu, Bezmialem Vakıt Üniversitesi Üretim Müdürü Mustafa Saraç, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Ürün ve Süreç Gelişimi sorumlusu Fulya Labernoz, ve Bezmialem Vakıt Üniversitesi Başkan Danışmanı Süleyman Üstün, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın misafiri oldular.

Hersek Bölgesinden Etkilendiler

Altınova Belediyesi Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem kulesi, Hersek Sahili ve Hersek Sahilindeki ormanlık alanı gezen Bezmialem Vakıf Üniversitesi Heyeti, bölgeden oldukça etkilendi. Engelsiz Kuş Gözlem Kulesinde “Doğa Pasaportu” sahibi de olan misafirler bu uygulama nedeniyle Başkan Oral’ı kutladılar.

“Birlikte Çalışacağız”

Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu ziyaret iki taraf için de çok verimli geçti. Karılıklı önemli görüş alışverişlerinde bulunduk. Altınova Belediyesi ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasındaki ilişkileri geliştireceğiz. Ortak çalışmalar ve projeler yapma konusunda görüş birliğine vardı. Önümüzdeki süreçte karşılıklı iş birlikteliğimizi arttıracağız” diye konuştu.

Uzmanlar Eşlik Etti

Ziyarette; Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Altınova Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yük. İnş. Müh. Kubilay Karaca ile Altınova Belediyesi Doğa Eğim Merkezi Kuş Gözlem ve Tıbbi Aromatik Bahçe Sorumlusu Mustafa Sarıgül de hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim