Coşkun açıklamasında gençliğin; eğitimine ve gelişimine önem veren, yalnızca kendi nesli için değil kendisinden sonraki nesiller için de üretken ve gelecek vaat eden bir sorumlulukta kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade ederek, “94 yıl önce 19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal, Samsun'a giderek bağımsızlık mücadelesini başlatmış, bu mücadele milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele zaferle sonuçlanmıştır.

19 Mayıs tarihe önemli bir not olarak düşülmüştür. 19 Mayısın gençlik bayramı olarak anılması ve kutlanması ayrıca mana yüklüdür. Bağımsızlık uğruna her cephede mücadele verecek gençlik, yarınlarımızın teminatıdır. Dünya devletlerinin tarihte yaşadıkları savaş meydanlarında verdikleri mücadelenin yerini bugün; akıl, bilim, teknoloji, ekonomik ve sosyal statü gelişimi, demokrasi ve kalkınma almıştır. Bu yüzden gençlerimiz ve gelecek nesiller, küreselleşen dünyayı iyi anlayabilmek ve doğru yorumlayabilmek için, bilgi ekseninde bireysel ve toplumsal vazifemiz olarak daha fazla araştırmalı ve daha fazla okumalıdır” dedi.

Coşkun, “Biz gençliğimize güveniyoruz. Onların da kendilerine inanmalarını ve güvenmelerini istiyoruz. Dinimize, gelenek ve göreneklerine bağlı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak gençliğimiz; çok değerli bir mirasın gelecekteki emanetçileri olarak taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olmak durumundadırlar. Toplum olarak da millet olarak da gençliğe daha fazla güvenmemiz ve inanmamız, kişisel gelişimleri için özellikle de aileleri olarak daha fazla moral desteği vermemiz gerekmektedir.

Aynı zamanda, hızla gelişen çağ ve teknolojide, gençliğe sahip çıkmalı ve onları bu baş döndürücü gelişmelerin zararlarından korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, yarınımızı emanet ettiğimiz gençlerimize sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim