Türkiye İstatistik Kurumu verileri Yalova’nın düzenli göç almaya devam ettiğini gözler önüne serdi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Çanakkale Tekirdağ, Yalova, Sakarya, Kocaeli gibi İstanbul’a yakın şehirler düzenli olarak göç alıyor. Tekirdağ ve Yalova’da net göç hızı yüzde 20’nin üzerinde. Eskişehir, Muğla, Antalya gibi kentler de yeni bir hayat kurmak isteyenlerin tercih ettiği iller arasında ilk sıralara yerleşiyor.

Göçün Türkiye’nin yüz ölçümü en küçük illeri arasında yer alan Yalova’ya birçok olumsuzluğunun da olduğu dile getiriliyor. Bu durumun yerleşim alanı kısıtlı olan Yalova’da bu durumun konut fiyatlarının artmasına şehir merkezi başta olmak üzere ilçelerde ki metre kareye düşen nüfus yoğunluğunun da artmasına neden olduğunun da altı çiziliyor.
Nüfusunda yaşanan artışa ve aldığı göçe rağmen Yalova halen ülkenin en güvenli illeri arasında yer alıyor. Şahsa ve mala karşı işlenen suçlar baz alındığında ve nüfusa oranlandığında Yalova son derece sakin bir il olarak kayıtlara geçiyor.

Editör: TE Bilişim