“Children Crimes Investigation Of European Union Practices” adlı proje için Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nden bir ekiple birlikte Ulusal Ajans’ın projesi kapsamında İsveç’teki çocuk işlemlerini yürütenlerden çocuk uygulamalarını öğrenmek ve birimler arası koordinasyon ve eşgüdüm çalışmalarını incelemek hedefleniyor. Ocak ve Şubat aylarında 20 kişilik ekiple gerçekleşen 2 akış ziyaretine Yalova’dan 13 personelin katıldığı belirtiliyor.

Stockholm’de çocuk suçlarıyla mücadeleyi incelediler

Stockholm şehir turunun yapıldığı İsveç ziyaretinde, Baltık ülkeleri Dişişleri Bakanlıklarına bağlı ''Head of Children’sUnit Council of the Baltic Sea States'' ziyaretinde Psikolog Lars Lööf tarafından mağdur çocukların işlemleri hakkında sunuma katılan proje ekibi, Stockholm Üniversitesinde Egemen Bağış'ın konuşmacı olduğu ''Türkiye ve AB'' konulu programa da katıldı. İsveç Meclisinde Türk kökenli milletvekili Mehmet Kaplan’ı ziyaret ederek çocuk yasaları hakkında bilgi alan ve meclisi gezen ekip, ardından Stockholm Södertörn Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde Emniyet Müdürü Christian Agdur ve Çocuk Şube Müdürü Ingela Johansson tarafından genel emniyet uygulamaları ve çocuk uygulamaları hakkında brifing aldı.

Projeyle, ülkemizin çocuk suçları alanında oluşturduğu bilgi ve tecrübe birikimini, planlı ve daha profesyonel bir zemine taşımanın amaçlandığı ve yüz yüze görüşmelerle deneyim kazanılarak Ülkemizin Avrupa Birliğine uyum sürecine kurumsal katkı verildiği belirtiliyor.  Asayiş Dairesi Başkanlığı, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Cizre Genç İş Adamları Derneği’nin katılım sağladığı 3. Akış 2013 ise Nisan ayında Almanya’da gerçekleştirildi. 
Editör: TE Bilişim