Türkiye İstatistik Kurumu ‘Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan istatistiklerde illerdeki yabancı nüfus oranı da yer aldı. Buna göre Yalova’da 2020 yılı sonu itibariyle 22 bin 926 yabancının yaşadığı açıklandı. Bu sayının 11 bin 842’sini erkekler, 11 bin 84’ünü kadınlar oluşturdu.

Geçen Yıla Göre Düştü

Açıklanan rakamlarda geçen yıla göre düşüş yaşandığı gözlendi. 2019 yılsonu itibariyle Yalova’da 23 bin 912 yabancı uyruklunun yaşadığı açıklanmıştı. Yalova’da geçen yıla göre yaklaşık bin yabancı eksildiği belirtildi.

Türkiye’nin 11.siyiz

Türkiye’de en çok yabancı nüfusu 450 bin 584 ile İstanbul’un barındırdığı açıklandı. İstanbul’u sırasıyla Ankara, Antalya ve Bursa takip etti. Yalova bu istatistiğe göre Türkiye’de en çok yabancı uyruklu vatandaş barındıran Türkiye’nin 11. ili oldu. Yalova istatistikte sadece büyükşehirlerin gerisinde kaldı.

Suriyeliler Dahil Değil

Yabancı uyruklu nüfus kapsamında; referans tarihinde geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip kişiler, uluslararası koruma kimlik belgesi gibi ikamet izni yerine geçen kimlik belgesi olan ve referans tarihinde geçerli adres beyanı olan kişiler ve izinle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmış referans tarihinde geçerli adres beyanı olan mavi kart hamili kişiler değerlendirildi. Kurs, turizm, bilimsel araştırma vb. nedenlerle 3 aydan kısa süreli vize veya ikamet iznine sahip yabancılar ile geçici koruma statüsüyle ülkede bulunan Suriyeliler nüfusa dâhil edilmedi.

Editör: TE Bilişim