Bu hafta sizlere Yalova Belediye’sinin organize ettiği nostaljik yazlık sinema etkinliğinden bahsetmek istedim.
Yıllar öncesine gittim birden.Çocukken hatırlıyorum da  10 yada 11 yaşları civarında iken ailece yazlık sinemalara giderdik.Ne mutlu günlerdi o günler.Babamın görev yeri İzmir’in Bornava ilçesi olduğu için 80 li yıllarda son yazlık sinemaları yakalama şansını bulmuştuk.9 Eylül ve Hayat Sinemaları meşhur yerlerdi.Tahta iskemlelerde oturur,çekirdek çitletir,soğuk gazozlar içerdik.O serin İzmir akşamlarında açık havada film izlemek,kah gülmek kah ağla-mak başka bir duyguydu.

    O atmosferi tekrar yaşar gibi olduk.Hatta etkinliğin ilk gününde Hababam Sınıfının bizimle beraber Hababam Sınıfta Kaldı filmini izlemeleri ayrı bir heyecan oldu.Onlarla tanışma şansını yakaladık.Güzel düşünülmüş bence.Ne kadar saf ve temiz duygularla beyaz perdeye aktardık-ları o filmler yıllar geçse de bıkmadan usanmadan izledik.Hepsi birer kahraman,hepsi emekçi.

    Zaman o sanatçıları ne kadar etkilemiş olursa olsun onların yüzündeki heyecanı görmek başka bir duygu.Galada aramızda olamayan ve ebediyete intikal eden Hababam Sınıfı oyuncularını rahmetle anarken şükranlarımızı da sunmanın. bir borç olduğunu düşünüyorum.

    Hatta Belediye Başkanımız Vefa Salman 2.yapılan bu Nostaljik Yazlık Sinema Etkinliğinin Festivale dönüşebileceği müjdesini verdi.Yerinde bir karar.Bu heyecanı yaşayan kalabalığa güzel bir mesaj verdi.En azından insanlarımızın unuttuğu o birlik beraberlik duygularını hatırlattı.Hep duyduğumuz ama hissedemediğimiz aşk ve sevgininin ne olduğunu bir kez daha o filmler sayesinde hatırladık.Hele o unuttuğumuz şarkıları tekrara duymak ayrı bir heyecan yarattı desem olur.

   Hele ki ülkemizin yaşadığı bu acı günlerde biran olsun bunları unutmak,birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu hatırlamış olduk.

    Güzel Yalovamız da böyle bir etkinliğe imza atan Tertip Komitesine emeği geçen herkese ve özellikle Belediye Başkanımıza teşekkür eder,bol sanatlı günler dilerim.

   Bu haftaki yazımı noktalarken her şeyin gönlünüzce olmasını diler,haftaya başka bir gündemde buluşmak dileğiyle esen kalın…