Bir şehrin sürdürülebilir bir şehir olabilmesi için ulaşım çok önemlidir. Hızla nüfusu artan,  hızlı bir şekilde sanayileşen Yalova için ileriye dönük sürdürülebilir ulaşım planları var mı? Bu yazının ana konusu budur.
Çeşitli kaynaklarda sürdürülebilir ulaşım; erişilebilir, eşitlikçi ve çevreci olarak tanımlanmaktadır.
Erişilebilirlik; farklı ulaşım alternatifleri sunar, ulaşım sistemlerinin etkin bir şekilde işletilmesini ve toplu taşıma sistemlerinin kalitesini yükseltecek ve yolcu memnuniyetini arttıracak, orta ve uzun vadeli sosyal, kültürel, çevresel ve insan sağlığına yönelik kalıcı çözümler.
 Eşitlikçi; farklı gelir düzeylerinden, yaş gruplarından, fiziki ve sosyo-kültürel gruplardaki kişilerin kent içinde iş, okul, hastane, şehrin sunduğu sosyal ve kültürel  imkanlara erişimini sağlayacak ulaşım çözümlerini içerir.
Çevreci; sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile hava kirliliğinin önlenmesi, enerjinin verimli kullanılması.
50 binlik planları incelediğimizde uzun vadede geleceğe dönük olarak çevre yollarının planlandığını görüyoruz. Kısa vadede ortaya konan ve bugün yaşanan bazı sıkıntıları bertaraf edebilecek çözümler henüz üretilmiş değil.
Yalova yaklaşık 100 kilometre uzunluğunda sahil bandına sahip küçük bir il. Deniz ulaşımı, bisiklet ve raylı sistemli çözümler hiç gündeme taşınmıyor. Aslında bisikletle ilgili geçmiş dönemde güzel projeler üretildi. Ancak şehir merkezinde otopark sıkıntısı nedeniyle bisiklet yolları araç yolları daralttığı ve araçların park etmesini engellediği gerekçesiyle bisiklet yolları projesi istenen neticeye ulaşamadı. Belli güzergahlarda kaldı. Ya otopark sorunu çözülmeli yada araçların şehir merkezine girmeleri sınırlandırılmalı. Geçmişte Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’ın bir projesi vardı. Şehrin doğudan ve batıdan girişlerine geniş otopark alanları yapıp araçların kente girişleri yasaklanacak. Bu otoparklardan şehir merkezine ücretsiz raylı sistem ulaşım sağlanacaktı.  Bu sağlandıktan sonra bisiklet projesi önem kazanacaktı… Hatta bisiklet yolları ilçeler arası ulaşımda bile kullanılacaktı.
Kaytazdere’den  Armutlu’ya Yalova’yı boydan boya  geçecek, bir koluyla Termal’ide içine alacak raylı sistem projeleri hep lafta kaldı.
Deniz yolunu kullanmak ise nedense ciddi şekilde hiç düşünülmedi.
Planlanan çevre yolları bir an önce gündeme taşınarak yapılmaya başlanılmalıdır.
Devam eden inşaat çalışmaları dolayısıyla iş araçlarının yoğunluğu ve servis araçlarının giderek artması nedeniyle şehir içinde yaşanan sıkıntılar ile karşı karşıyayız.
İnsanlar sağlık, eğitim, çarşı pazar ihtiyaçlarını gidermek için, sosyal yönden de dostlarıyla, arkadaşlarıyla, akrabalarıyla buluşmak zorunda. Bu ihtiyaçların teminin kolaylaştırılması ancak sağlıklı ve ucuz bir ulaşım ağıyla mümkündür.
Toplu taşımaya daha fazla önem vermek zorundayız. Benzinin, mazotun  aşırı pahalılaşması insanları seyahat kısıtlamalarına zorlamaktadır.
Ulaşımı kolaylaştıralım derken çevre değerlerimize, ekosisteme zarar vermeden yapmalıyız. Unutmayalım sürdürülebilir bir şehir için ve dünya için gelecek nesillerin haklarından tüketmeden yapmalıyız.
Kısaca bir başka konuya daha değinmek isterim. 
Emekçi kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Emekçi Kadınlar denince bence ev kadınları da bu kapsam içindedir.
Toplumumuzda kadınlar siyasette, ekonomide, yönetimde daha çok sayıda yer almalıdır. Önümüzdeki seçim döneminde siyasi partiler kadın kotalarını yükseltmeli ve bunu uygulamalıdır. Eminim ki toplumumuz için çok daha yararlı olacaktır.
İyi haftalar diliyorum.
Saygıyla.