Bu hafta sizlere ilimizdeki mevcut üniversitemiz Yalova Üniversite’si hakkında bir şeyler yazmak istedim. İlimizin marka değeri olan üniversiteyi sizlerle paylaşmak istedim.
Üniversitemiz daha önce Uludağ Üniversitesine bağlı yüksekokulları olan küçük bir yapıya sahipti. Gelişen ilimizle beraber giderek büyümeye başladı.2000 li yılların başında şimdiki ismini alarak eğitim ve öğretime yeniden başladı. Kampüs olmamasından dolayı farklı binalarda eğitim ve öğretime başladı. Bu süreçte belediye ve esnaf kuruluşları binalarını tahsisini hızlı bir şekilde sağlayarak üniversite hizmetine sundular .Daha sonra üçlü kararname ile Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Tigem arazisinin 900 dönümlük arazisi verilerek kampüs çalışmaları hız almaya başladı.6 ya yakın fakülte merkez ve ilçelerdeki yüksekokullarıyla birlikte hatırı sayılır bir öğrenci ve akademisyen yapısına hızla büründü.
Kampüs inşaatı ile birlikte 4000 e yakın öğrencimizin kaldığı yüksek öğrenim kız erkek yurtlarıyla bir nebze de olsa yurt ihtiyaçları karşılanma yoluna gidildi .Bu da tercih edilebilir üniversite yapınca %100 doluluk oranını yakalamasını sağladı. Üniversitemizin misyonu ve vizyonu açısından konaklama imkanının sağlanmış olması öğrencilerimizin ilk tercihlerine yansıdı.
Kariyer günleri düzenleyerek ilerleyen yaşamlarında deneyim kazanmalarını önemseyen Yalova Üniversitesi organize sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yaparak yetişmiş eleman ihtiyacını karşılama görevini üstlenmiş oldu. Bu yaklaşımı önemseyen biri olarak gençlerimizin gelecek kaygısını azaltarak yurtdışına gitmelerine ket vuracağına inanıyorum.
Geçen hafta ulusal ve yerel basında çıkan haberde 26 üniversite arasında en iyi çıkış yapan kimliğe sahip olduğu açıklandı. Bunun yanında hakemli dergilerde hocalarımızın yayınlarının yer alması kimlik kazanma anlamında ayrı bir yeri var. Özellikle Polimer mühendisliği öğrencilerinin iş bulmada zorlanmadıkları birçoğunun iyi firmalarda veya kendi işlerini kurduklarını duyunca gururlanmamak elde değil. Gençlerimizin imkan verildiği zaman başarılı işler yapacağına gönülden inanıyoruz.
Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde Tıp Fakültesi öğrencileri de Bursa yerine burada eğitim ve öğretime başlamaları sevindirici bir haber. Her türlü sağlık hizmetlerini de içinde barındıran bir yapıya sahip olması çevre illerimizden de hasta kabulüne başlamasına neden olur.
Üniversiteler şehrin dinamiğinde çok önemli misyona sahip kurumlardır. Yerel yönetimin ve sivil toplum kuruluşlarının kuracağı doğru bir ilişki toplumun dinamiklerini tetikleyecektir. Özellikle kuruluş aşamasında belediyeler ve esnaf odalarını binalarını tahsis ederek güzel bir sinerji yaratmışlardır. Özellikle bulundukları şehrin yapısına uygun büyüyen üniversiteler vizyonlarını da tamamlamış olurlar. Düşünün ki Altınova ilçemiz kivi üretiminde ülke genelinin %40 nın daha fazlasını üretiyor ve katma değer yaratıyorsa açılacak yüksekokulların bu süreçle uyumlu bölümler olası ayrı bir önem katacaktır.Bu konuda başta idarecilerimize ve halkımıza büyük görevler düşmektedir.
Yalova Üniversitesinin eski bir öğrencisi olarak bizim üniversitemiz diyerek sahiplenmenin yerinde bir davranış olacağını düşünerek yazımı burada noktalarken herkese sağlıklı günler diliyorum.
Haftaya yeni gündemlerde buluşmak arzusuyla sağlıkla kalın…