Bu hafta sizlere Yalova Üniversitesi hakkında bilgi vermeye çalışacağım.Anlıyacağınız gibi Üniversitenin Yalova’ya yansımaları neler onları ele almak istedim.

     İlimizin tek üniversitesi olan Yalova Üniversitesi;2016-2017 Akademik yılına 4 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen törenle açıldı.Yalova Üniversitesi Merkez Kampüsü içerisinde bulunan kapalı spor salonunda düzenlenen açılışa çok sayıda davetli katıldı.

    Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Hüseyin Yıldırım törende;8 yıl boyunca çeşitli sorunları birlikte yaşadık birliktede çözüme kavuşturduk.Artık Yalovanın gurur duyacağı bir üniversite olmak istiyoruz.Hedefimiz Yalova Üniversitesini Yalovalılarla birlikte inşa edebil-mektir.Üniversitemiz 5 fakülte,4 meslek yüksek okulu,2 enstitü ve araştırma merkeziyle eğitim ve öğretime devam etmektedir.Üniversitenin amacı;uluslar arası düzeyde eğitim alan,öğrencilerimizin düzeyini arttıran onları yaşam boyu üretken olmayı sağlayacak öğrenciler yetiştirmektir.Tüm bunları gerçekleştirmek için bir dönüşümü hayata geçirmek durumundayız açıklaması yaparak yeni döneme adım atmış oldu.

    Ayıca Akademik yıl açılışının ardından Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Binasının temel atma töreni de gerçekleştirildi.Böylece binlerce öğrencisiyle akademisyeniyle yeni bir döneme başlama heyacanını yaşamış oldular.

   Üniversitenin ilimize ayrı bir ivme kazandırdığını düşünüyorum.Toplumun sosyo ekonomik yapısına canlılık kazandıran bir özellikleri vardır.

   Yakın zamana kadar Yalova Üniversitesi ile Yalova Belediyesinin trafiğin düzenlenmesi konusunda yakın işbirliği içerisine girdiklerini basından duymuştum.Hatta Üniversitemizin çevre illerin Trafik master planlarına da katkı sağladığı haberini öğrendik.Böyle oluşumlar üniversite ile kurumların kaynaşmasını sağlayarak bir sinerji meydana getirirler.

   Yine Üniversitenin Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilerin yeni uygulanan bir sistemle hem çalışıp hem de okuyarak kendilerini geliştirme imkanını elde etmeleri;hem Yalova hem de kendilerine artı bir değer katacaktır.Üniversite sanayi işbirliği süreci kalifiyeli eleman ihtiyacına cevap verecektir. Bu da ülke ekonomisine artı bir değer olarak dönecektir.

   İsmini şehrimizden alan Yalova Üniversitesinin Yalova’ya ayrı bir değer kattığına olan inancımla yazımı noktalarken haftaya başka bir konuda buluşmak dileğiyle esen kalın…