Bu hafta sizlere ilimizde gerçekleşecek olan sanatsal faaliyetlerden koro çalışmaları hakkında bilgi vermek istedim.Önümüzde ki günlerde yoğun geçecek olan konser çalışmalarını sizlerle paylaşmak için yazıyorum.

  Yalova ‘da Ekim ayı itibariyle koro çalışmalarında ve etkinliklerinde gözle görülür bir hareketlilik göze çarpıyor.Bunlar neler diye sorarsanız;ilk önce yapılacak konserlerden başlayarak aktarmak istiyorum.

  27 Ekimde Raif Dinçkök Kültür Merkezinde ‘’Aşk-ı Efza Türk Müziği Korosu’nun;Bursa’da yetişen çok değerli iki müzik adamı ‘’Zeki Müren’’ ve’’ Erdinç Çelikkol’’ un bestelerinden oluşan şef:Hasan Demir yönetiminde birbirinden güzel eserleri icra edeceklerine inanıyorum.

  28 Ekim 2016 tarihinde Yalova Gökkuşağı Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin Uğur Mumcu Kültür Merkezinde saat 19.00’da ‘’Aritmi Konseri’’ sahnelenecek.

  Ayrıca Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla;30 Ekim 2016’da ‘’Yalova Musiki Derneği’’ Raif Dinçkök Kültür Merkezinde şef Faruk Özkan yönetimin de,konuk sanatçının katılacağı etkinlikte;Cumhuriyetimizin 93.yıldönümü ve Atamızı anma imkanını yaşatacaklar.

  Önümüzdeki günlerde Kasım ayı itibariyle;Haydar Kılıç Hocamızın gitar ve bağlama resitali bizleri bekliyor.7 kasım tarihinde Raif Dinçkök Kültür Merkezinde saat 20.00’da başlayacak olan konserde dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılar konuk olacaklar.Farklı bir lezzet katacaklarına şüphe yok.

  Bir dizi konserler devam ederken ;’’Türkü Dostları Korosu’da Ekim ayı itibariyle çalışmalarına hummalı bir şekilde başladı.Şefimiz Ali Çelik yönetiminde türkülere gönül veren insanlarla türkülere hayat veriyorlar.Üyesi bulunduğum Türkü Dostlarının ilerleyen günlerde vereceği konserlerle kulaklarımızın pasının sileceğine eminim.

  Bu kadar güzel,sanatsal çalışmaların ilimizde icra ediliyor olması biz sanatseverler için şans olduğunu söyleyebiliriz.Bu faaliyetlere imza atan başta koro şeflerine,koro üyelerine ve değerli saz sanatçılarına şimdiden teşekkürü borç biliriz.Bunun yanında sanata destek veren kuruluşlara ve yöneticilere de katkılarından dolayı tebrik ederken bol sanatlı günler dilerim.

  Önümüzdeki günlerde başka gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…