Bu hafta sizlere ilimizdeki koro çalışmaları hakkında bilgilendirirken aynı zamanda sanatsal çalışmalar hakkında bir şeyler yazmak istedim.

     İlimiz birçok ile göre sanatsal yönden iyi olduğunu söyleyebiliriz.Koro çalışmalarına baktığımızda en eski köklü kurumlardan Yalova Musiki Derneği göze çarpıyor.30 yılı aşkın sanatın içinde yer almak ayrı bir onur.Şef Ömer Faruk Özkan Hocamızın gözetimin de hiç ara vermeden güzel şeyler yapıyorlar.Geçenlerde Sporyumda icra ettikleri Türk Sanat Müziği faslına arkadaşım Namık Hocamla katıldım.Sanat aşığı ve Yalova’nın Sanat Güneşi bir dostla katılmak ayrı bir heyecan yarattı.Grup üyeleri hem çaldılar hem söylediler hem de oynayarak katıldılar.Güzel bir ortamda olmak bulunmak bizleri mest etti.Bir de Kasım ayında doğanlara bir pasta da kesildi.Faruk Hocamızında bu ay doğduğunu da öğrenmiş olduk.Hepsine sağlıklı ve mutlu günler dileriz.Aynı zamanda Zonguldak Musiki Derneği başkanı da geceye renk katarak gönüllerde hoş bir seda bıraktılar.

   Sanat yaşama açılan bir pencere.Yeter ki oradan bakmasını bilelim.Sizi alır başka yerlere götürür.Dediğim gibi bizler çok şanslıyız.Bir çok koro var.Bunlarda bir tanesi Şef Ali Çelik Hocamızın nezaretinde kurulan Türkü Dostları.Onlarda farklı bir bakışla sanatların icra etme heyecanını yaşıyorlar.

 Nevbahar Topluluğu da ;şefleri Haluk Çevik Hocamızın nezaretinde güzel şeyler yapıyorlar.Bu hafta 19 kasım da TRT  sanatçılarının da bulunacağı güzel bir konser bizleri bekliyor.

   Kişisel Gelişim Derneği adı altında Suat Hocamızın başkanlığında yapılan faaliyetleri hemen göze çarpıyor.Geçtiğimiz 5 Kasımda Sıra Gecesini çiğ köfte eşliğinde söylediler.Suat Hocamız-da anlattığı fıkralarla güldürerek samimi ortama doğru bizleri sürükledi.Yüreklerine sağlık.

  Dilden Gönüle oluşumunda Cem Celal Hocamızın çalışmaları da Yalova’ya ayrı bir renk katıyor.Gençleri sanatla buluşturarak onların zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlama-sı takdire şayan bir çalışma.Gönülleri güzel.

  Haydar Kılıç Hocamızın da kıtalar arası yaptığı müzik etkinliği hala kulaklarımızda.Ne kadar emek harcıyorlar.Ne kadar da çok seviyorlar.

  Benim aklıma gelen, gözüme çarpan koro çalışmaları.Hepsine sonsuz sevgi ve selamlarımı iletirken başta içinde bulunduğum Yalova Musiki Derneğine ve tüm sanatsal çalışmalara destek olan resmi ve özel kuruluşlara cani gönülden teşekkür ederken iyi ki varsınız diyerek yazımı noktalıyorum.

  Önümüzdeki haftalar başka gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın derken bol sanatlı günler dilerim…