Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bulaşıcı salgın hastalık nedeniyle zor günler geçiren pastane, kafe ve lokantalar için müthiş bir destek projesi başlatmış.

Pastane, kafe ve lokantalar ismen belirlenmiş; bunların adres ve telefon numaraları da internet adresi üzerinden paylaşılmış.

Vatandaşlar istedikleri işletmeye ön destek ödemesi yapacak, normalleşme başladığında da ödeme makbuzuyla giderek istediği hizmeti alacakmış.

Böylece ön ödeme yapılarak yiyecek- içecek sektörü esnafına destek olunacak, normalleşme başladığında ise sofraların bereketi birlikte paylaşılacak; umutlar iyilikle tazelenecekmiş.

Nasıl olacağını, organizasyonun koordinesini kimin- nasıl yapacağını, olayın hukuksal boyutunu, yönetim kadrolarının olaya bakış açılarını ve yaklaşım tarzlarını bilmiyorum.

Benim ki sadece küçük bir öneri…

Yalova, küçük, sade, butik bir kent…

Herkes neredeyse birbirini tanıyor; cadde ve sokaklar genellikle tanıdık yüzlerle dolu…

Yalova’ da neden böyle bir yardımlaşma kampanyası yapılmasın?

Ufak bir dokunuşla yiyecek- içecek sektörünün ayakta kalmasına destek olunabilir!

Tabi, aynı şey yerel basın için de geçerli…

Özellikle yerel basın, çok zor şartlara direnerek ayakta kalmaya çalışıyor.

Neden yerel basına ve çalışanlarına destek olunmaz ki?

İnsan birbirine zor günlerinde yardım etmeyecek de ne zaman edecek?

Demokrasilerde, yerel basın ulusal basından çok daha önemlidir. Çünkü demokrasiler, yerel yönetimlerde filizlenir, kök salar ve ülke düzeyine ondan sonra yayılır, benimsenir.

Yerel basın, içinde bulunduğu toplumun sesini yönetim kadrolarına; yönetim kadrolarının isteklerini topluma yansıtır. Tarafsız yerel haber yazmanın çok zor olduğunu da hatırlatırım!

Toplum doğru haberle bilgilenirse, olayın gerçek boyutunu kavrar; kendisini yönetenler hakkında kararlarını da doğru olarak, sağlıklı olarak verir. Zamanı geldiğinde siyasal tercihlerini doğru bilgilere dayanarak sağlıklı olarak yapar, böylece demokrasi sağlıklı işler.

Yerel basın, bir bakıma yaygın basının da güç kaynağıdır.

Kıt olanaklar içinde görev yapmaya çalışan, ekonomik hayatın tüm zorluklarını yaşayan yerel basına destek olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Yazma alışkanlığını birçok kişi, yerelde kazanır, sonra bu uğraşı, geniş alanlara taşınır ve profesyonel bir uğraşı haline gelir…

Yerel gazeteler bu toplumun aynı zamanda yerel belleği ve arşividirler.

Unutmayın lütfen, yerel basının yaşaması için okur desteği şarttır!