İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler gece gündüz demeden ilçede meydana gelen olaylara müdahale ederek vatandaşların imdadına yetişti. Vatandaşların can ve mal güveliği için büyük özveri ile görev yapan itfaiyeciler, 2022 yılı içinde 136 yangına müdahale ederek alevleri söndürdü. Bir yılda 16 trafik kazasında da vatandaşların yardımına yetişen ekipler, araçta sıkışan sürücüleri çıkararak sağlık görevlilerine teslim etti. 42 arama kurtarma, 1 su tahliye çalışması yapan ekipler 162 adet diğer itfaiye olaylarında vatandaşın yanındaydı.

Yangın önlemeye yönelik faaliyetler

Ekipler, yangınları önleme adına ayrıca yangınları önleme adına 121 denetim gerçekleştirdi. İtfaiye Amirliği’nce 2022 yılı boyunca düzenlenen 2 bin 128 eğitim ile yangın öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında kurum, firma personelleri ve vatandaşların yanı sıra okullardaki öğrenciler bilgilendirildi.

Öte yandan ekipler itfaiye olaylarına en hızlı ve doğru şekilde müdahale için 1 yılda 27 tatbikat gerçekleştirdi.

“Var gücüyle görev başında”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, itfaiye ekiplerinin önemli bir görevi icra ettiğini anlattı. Oral, itfaiye personellerinin en iyi şartlarda çalışmaları adına ihtiyaç duyulan tüm araç ve ekipmanlarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. 2022 yılında meydana gelen itfaiye olaylarında etkilenen vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Oral, Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği ekiplerinin 2023 yılında da var gücüyle çalışacağını söyledi.

7/24 Göreve Hazır

İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu da 2022 yılında başarılı bir şekilde görevlerini yerine getiren ekip arkadaşlarını tebrik ederek, “Emek veren, destek veren tüm İl, İlçe itfaiye ekiplerimize teşekkür eder; kazasız, belasız, afetsiz, yangınsız hayırlı haftalar dilerim. Altınova itfaiyesi 7/24 Göreve Hazır ama önce tedbir” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim