Adli tatil boyunca işyerini kapalı tuttuğunu ancak yeni adli yılla birlikte tekrar işinin başına döndüğünü belirten emektar arzuhalci Yılmaz İkizkaya; mesleğe başlangıç hikayesini şöyle özetliyor: ”Yalova’ya 1981 yılında yerleştim. O zaman Yalova’da iki tane avukat vardı şu anda yüzlerce avukat var. Ben emekli bankacıyım, lisede yaz tatillerinde avukat yanında arzuhalcilerin yanında çalışıyordum.

Yalova‘ya taşındıktan sonra emekli hakim arkadaşımla birlikte bu işe başladık. O arkadaşım hayatını kaybedince ben yine kaldığımız yerden mesleğe devam ettim. Eski işler kalmadı tabii. Şimdi insanımız daha bilinçli. En çok dilekçe işimiz oluyor. Dava dilekçelerinde de daha çok boşanma dilekçesi yazıyoruz, boşanmak isteyen çiftlerde artış var, daha çok ekonomik sebepler ve sadakatsizlik boşanma sebeplerinden.

B
en şu anda  Yalova’da bu işi kayıtlı olarak yapan sanırım tek arzuhalciyim. Bu işten öyle pek fazla gelir elde edilmiyor. Ancak kiramızı çıkartabiliyoruz. Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte bizim işlerimiz de yavaş yavaş açılmaya başladı. Emekli olduğumuz için ayrıca prim kesintisi de yapılıyor bizden. Ama yine de çok şükür kazanamıyoruz diyemem.”  şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Yalova’nın emektar arzuhalcisi Yılmaz Hukuk Bürosu sahibi Yılmaz İkizkaya, bu mesleğin de yavaş yavaş yok olmaya yüz tutan meslekler arasındaki yerini aldığını söyledi.

Editör: TE Bilişim