Gençleri spor ve sanatla bağımlıktan korumayı amaçlayan, “Bağımlı Olma Sağlıklı Ol” Projesi paydaş kurumların müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Proje ile 10 ayda 5 bin gence ulaşmayı hedefleniyor.
Yalova Havacılık ve Spor Kulübü (YAHAK) ile paydaş kurumlar Yalova Valiliği, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Gençlik Merkezi tarafından ortak bir proje hayata geçiriliyor. Gençlerin bağımlılıklardan korunmasını hedefleyen, “Bağımlı Olma, Sağlıklı Ol” adlı projenin tanıtım toplantısı Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. Toplantıya YAHAK Başkan Yardımcısı Mustafa Yumuk, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal ve İŞKUR Müdürü Erhan Dede katıldı. Toplantının tanıtımını YAHAK Başkan Yardımcısı Mustafa Yumuk gerçekleştirdi. Yumuk, “Projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından da desteklenen bir proje. 10 aylık bir proje gerçekleştireceğiz. Proje sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlerimizi bağımsızlıklardan korumayı amaçlıyor. Proje kapsamında Perküsyon eğitimi, Tiyatro eğitimi, Model Uçak eğitimi, Yamaç Paraşütü eğitimi vereceğiz. Düzenlenecek olan Yamaç Paraşütü eğitimi kapsamında Bolu ve Sakarya illerinde eğitim gezileri gerçekleştireceğiz. Bağımlılık konulu 2 konferans düzenleyeceğiz. Tiyatro eğitimi kapsamında ise Bursa ilindeki tiyatroları ziyaret edeceğiz. 10 aylık bu projenin tamamlanması sonrasında ise bir final festivali gerçekleştireceğiz” dedi.
Yalova Milli eğitim Müdürü Ali Tosun ise, “Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ın talimatları ile Yalova’da başlatılan bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında bizde Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her bir öğrencimizi, spor, sanat ve kültürel etkinliklerle buluşturma gibi çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu çalışmaları yaparken STK’lar tarafından oluşturulan projelere destek olmaya çalışıyoruz. Bu projemizde gençlerimizi spor ve sanatla bağımlılıklardan uzak tutmayı hedefliyor.  Bu gençlik hepimize emanet. O nedenle el ele verip gençlerimizi koruyacağız” diye konuştu.
Tosun’un ardından söz alan Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci de bağımlılıkla mücadelede spor ve sanat etkinliklerinin önemine değindi. Kahveci, “Bizde bağımlılığın her türlüsü ile mücadeleye katkı sunmaya çalışıyoruz. Gençlik Merkezimize üye 10 bine yakın üyemiz var. Biz daha fazla genci bu projeye dahil etme gayreti içerisinde olacağız. Ayrıca proje kapsamındaki tüm teorik eğitimlere de kurum olarak biz ev sahipliği yapacağız” dedi.
Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm eğitimler ücretsiz olacak ve 10-19 yaş aralığındaki tüm gençler katılabilecek. Projede 2 bini öğrenci olmak kaydı ile toplamda 5 bin gence ulaşılması hedefleniyor. 
Editör: TE Bilişim