İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ersin Deniz, karayolu trafik kazalarının dünya çapında ölüm, yaralanma ve sakatlanma nedenleri arasında ilk sırayı aldığına dikkati çekerek, “Her yıl dünya genelinde trafik kazaları sonucunda yaklaşık 1 milyon 300 bin insan hayatını kaybetmekte, 50 milyondan fazla insan yaralanmakta ve 518 milyar dolar ekonomik kayıp meydana gelmektedir.

Birleşmiş Milletler çatısı altında düzenlenen Moskova Karayolu Güvenliği Bakanlar Konferansında imzalanan Moskova Deklarasyonu’dur. 2009 yılında İçişleri Bakanımızın da heyet başkanı olarak katıldığı Moskova Karayolu Güvenliği Bakanlar Konferansında Moskova Deklarasyonu kabul edilmiştir.Bu kapsamda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 2 Mart 2010 tarihli toplantısında, 2011-2020 yılları arasında trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının %50 oranında azaltılması amacıyla “Küresel Yol Güvenliğinin İyileştirilmesi” hakkında karar alınmıştır.

Bu karar çerçevesinde hazırlanan “Yol Güvenliği için On Yıllık Eylem Planı 2011-2020” ile üye devletler on yıllık eylem planlarını açıklamaya davet edilmiştir.Ülkemizde de 2012 yılı sonu itibariyle 23 milyon 760 bin sürücü, 17 milyon 251 bin de kayıtlı araç bulunmaktadır.Her yıl ortalama bir milyon civarında yeni sürücü ile yine bir milyon civarında yeni araç trafiğe çıkmaktadır.Bu artışlara paralel olarak, başta ulaşım altyapısı olmak üzere eğitim, denetim ve sağlık imkanlarının arttırılması da kaçınılmaz olmaktadır.Yalova ilimizde 2013 yılı nisan sonu itibariyle kayıtlı 50 bin 671 sürücü belgesi sahibi ve 42 bin 750 tescilli araç bulunmaktadır” dedi.

İl genelinde 2012 yılında 6 ölümlü trafik kazası meydana geldiğini belirten Deniz, “6 vatandaşımız kaza yerinde hayatını kaybetmiştir.578 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş ve 838 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü olarak hedeflerinin “Toplum için toplumla birlikte düşüncesinden hareketle bu tür etkinlikleri toplumun her kesimiyle birlikte gerçekleştirmek olduğunu belirten Deniz, “Trafikten sorumlu tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra yazılı ve görsel medyanın katkısıyla tüm vatandaşlarımızın günlük yaşantıları ve çalışmaları içinde kendilerine pay çıkartmaları ve gerekli önlemleri almalarıdır” dedi.

Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen tören, hafta dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Başarılı öğrencilere ödülleri, Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu tarafından verildi.

Yılın trafik görevlisi seçilen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Münir Gündüzvar ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Şaban Malçok, yılın trafik görevlisi jandarma personeli seçilen 4.Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Metin Çamurcu, Yılın örnek trafik görevlisi belediye personeli seçilen Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli zabıta memuru Ramazan Karahasan, Yılın örnek Acil Sağlık Görevlisi seçilen İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan Acil Tıp Teknisyeni Selin Mürselay’a ödülleri Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer tarafından takdim edildi. Törende, yılın örnek sürücüleri seçilen Ayhan Gürbüz, Recep Özer, Soner Karadeniz’e ödülleri Yalova Belediyesi adına Nurettin Yılmaz tarafından takdim edildi.

Editör: TE Bilişim