Yaklaşık 25 yıl önce geçirdiği motorsiklet kazası sonucu omurilik felçlisi olarak yaşamını sürdüren ve seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Ali Erginer aylar önce akülü tekerlekli sandalyesinin kullanılamaz hale gelmesiyle satış yaptığı tezgahın başında duramaz olunca ailesi ile birlikte zor anlar yaşamaya başladı.

Başvurduğu kurumlardan hiçbir sonuç alamadığını söyleyen Ali Erginer en son çare olarak Biz de Varız Engelliler Derneği‘ne başvurduğunu ve Başkan Ergül Dağcı‘nın gereken ilgiyi göstererek hiç zaman kaybetmeden gerekli bağlantıları kurduğunu ve kendisini hayata döndürdüğünü söyledi. Biz de Varız Engelliler Derneği Genel Başkanı Ergül Dağcı ise bir engelli için akülü tekerlekli sandalyenin aynı sorunu paylaşan bir insan olarak en iyi kendisinin bildiğini ve bu nedenle kendi engelini unutarak hayatını engellilere adadığını söyledi.

Dağcı, "
Hayatının tek amacı engellilerin yaşamlarına birşeyler katabilmek ve toplumda eşit bireyler olduklarını görmektir. Ali Erginer ve tekerlekli iskemle yardımında bulunduğumuz diğer arkadaşlarımızın yüzlerindeki bir tebessüm bile bizim için mutlulukların en kutsalı ve en güzelidir, ricalarımızı hiçbir zaman kırmayarak bize bu mutluluğu defalarca kez yaşatan ve 1,5 yıldır bizimle işbirliği içinde olan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği‘ne çok teşekkür ediyoruz“ dedi.
Editör: TE Bilişim