Çiftlikköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki 200 adet palmiyenin zararlı kırmızı palmiye böceğinden korunması amacıyla özel bir ilaçlama çalışması başlattı. İlk olarak Çiftlikköy Belediye Binası bahçesindeki palmiye ağacı ekipler tarafından ilaçlanırken, çalışmaların başlangıcına Başkan Silpagar da nezaret etti.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy’de yeşil alanların çoğaltılması ve yeşilin korunmasıyla ilgili tüm çalışmalara destek verdiklerini dile getirerek, “Çiftlikköyümüzün bir cazibe merkezi olması için peyzaj çalışmalarının düzenli olarak bakımlarının yapılması ve mevsimlik çiçeklendirmelerimin yanı sıra, yeşil alanlarımızın ve ağaçlarımızın korunmasını da sağlamak durumundayız. İlçemizin güzellikleri arasında palmiye ağaçlarımız da var. Bu ağaçlarımızı içten içe çürüten zararlılara karşı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bahar dönemi çalışmalarını yürütüyorlar. İlçe genelindeki 200 palmiye ağacı rutin olarak zararlılara karşı ilaçlanarak korunmaları sağlanıyor” diye konuştu. 
Palmiye katili böcekler önlem alınmazsa büyük zarar veriyor
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri de, çok hızlı üreyen kırmızı palmiye böceğinin palmiye ağaçları içinde uzunluğu 1 metreye varan kanallar açmak suretiyle ağacı içeriden kuruttuğunu belirterek,  “Şu ana kadar İzmir’de 500 binden fazla palmiyeyi telef eden bu böcekler, Mersin ve Antalya’da da zararlar vermeye başladı. Biz şimdiden önlemimizi alarak ağaçlarımızın ilaçlamalarına başladık. İlaçlamalarımız 3-4 haftada bir yenilenerek birkaç kez yapılacak ve palmiyelerimizi bu tehlikeden korumuş olacağız” diye bilgi verdi. 
Editör: TE Bilişim