Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde Otizme dikkat çekmek ve var olan sorunlardan kamuoyunu haberdar ederek birlikte çözüm yollarını bulabilmek amacıyla düzenlenen etkinlik, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Program okul müdürü Ahmet Gürpınar’ın açılış konuşması ile başladı. Gürpınar, günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı konuşmada, Otistik çocukları eğitmek ve sosyal hayata kazandırabilmek için olanakların arttırılması gerektiğini söyledi.

Okul Müdürü Gürpınar’ın ardından İbn-i Sina Özel  Eğitim ve Uygulama Merkezi öğretmenlerinden olan Sibel Altan, Otizm hakkında bilgilendirmede bulundu. Altan, Otizmin yüz elli çocukta bir görüldüğünü belirterek, erkek çocuklarında kız çocuklarına göre otizmin daha sık görüldüğünü söyledi.

Programda, otistik  çocuklardan  Mert Bilgen’in velisi Cemile Bilgen, 3 Nisan tarihinde doğan otistik çocuğu için hazırladığı doğum günü metnini okudu. Duygusal bir atmosferin yaşandığı dakikalarda, protokol, seyirciler ve öğrenci velileri gözyaşlarını tutamadı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sami Akyol da otistik çocukların eğitimiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve gösteriler de izleyicilerden büyük alkış aldı. İbn-i Sina Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrencilerinden olan Arda Kaan, ‘Ben de isterdim’ adlı şiiriyle salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Anasınıfı öğrencilerinin Ali baba şarkısıyla hazırladığı piyesleriyle, Barış Manço’nun Sarı Çizmeli Mehmet şarkısıyla Fatih Uzman, Life is Go şarkısıyla Caner Kıran sahnede yerini aldı ve izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Editör: TE Bilişim