Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği, Edirne’yi fethetti. Edirne’ye kültür sanat gezisi düzenleyen dernek, tarihi ve turistlik yerler ile Kakava şenliklerine iştirak etti.

Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği, Edirne’de yapılan ve Romanların en güzel etkinliklerinin başında gelen Kakava Şenliklerine katıldı. Edirne’de diğer illerden gelen fotoğrafçılarla da biraraya gelen Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği üyeleri, şenlik kapsamında 2 günlük sanatsal gezi düzenleyerek, Edirne’nin tarihi ve turistlik yerlerinde de fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Edirne’de; Selimiye Camii, Eski Tren İstasyonu, Meriç Nehri, Balkan Savaşı Müzesi ile çeşitli tarihi ve turistlik yerleri fotoğraflayan dernek üyeleri, son gün Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkiinde düzenlenen, Romanların bayramı niteliğindeki Kakava şenliğinde de hazır bulundular.

“Yalova’daki fotoğrafçılara verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Yakup Koçal’a teşekkür ederiz”

800 kişiye yaklaşan grubu ile Yalova’nın en aktif derneklerinden birisi olan Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği’nin kültür sanat gezileri hakkında bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Suat Gök, “Derneğimizin mayıs ayı aktiviteleri arasında yer alan Edirne kültür sanat gezimizi de başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Edirne’nin tarihi ve turistlik yerleri ile Kakava şenliklerinde Yalova’yı temsilen yer almamız, ilimizdeki fotoğrafçılık açısından önemli bir gelişmedir. 800 kişiye yaklaşan Yalova Fotoğraf Atölyesi grubunda aktif fotoğraf çeken 100’ü aşkın fotoğraf sevdalısı bulunmaktadır. Dernek olarak bu fotoğraf sevdalıları ile daha iyi kaynaşmak ve daha iyi fotoğraf eğitimi sağlamak amacıyla eğitici geziler düzenlemekteyiz. Bizler, fotoğrafçılık sanatının Yalova’da daha da gelişmesi ve sevilmesi için Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği olarak çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Yalova’daki fotoğrafçılara verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Yakup Bilgin Koçal’a gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Anneler Günü’ne özel Fotoğraf Sergisi…

Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği tarafından düzenlenen ve dernek üyeleri ile Türkiye’nin tanınmış fotoğrafçılarının çektiği Anneler Günü temalı fotoğraf sergisi, 12 Mayıs Pazar Günü saat 14:00’da Namık Kemal Sokak’ta yer alan Dere Seyir Terası’nda açılacak. Anneler Günü Fotoğraf Sergisi; 13-14-15 Mayıs tarihleri arasında da, Yalova Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde (Eski Tekel Binası) devam edecek.

Editör: TE Bilişim