Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Ortaburun köyünde hayvan otlatmak için evinden ayrıldıktan sonra ormanda kaybolan görme engelli şahıs, 2 gün boyunca aç ve susuz kurtarılmayı bekledi. Bursa Nilüfer Arama Kurtarma Ekibi (NAK) tarafından 48 saat sonra bulunan şahsın ekiplerden ilk isteği su oldu. 

Yalova'da 2 gün önce Ortaburun köyündeki evinden 2 ineğini otlatmak için ayrılan ve kaybolan görme engelli Halil İbrahim Cin (55), 2 gündür Çınarcık ve termal arasındaki ormanlık alanda arama kurtarma ve Yalova Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından aranıyordu. Sevindirici haber bugün arama kurtarma çalışmalarına dahil olan Bursa'daki NAK ekiplerinden geldi.

Saatlerce şahsı arayan NAK ekipleri, görme engelli olması sebebiyle sürekli seslenerek Cin'e ulaşmaya çalıştı. Kendisini kurtarmaya gelen ekipleri fark eden Cin, "Ben buradayım. Sesime gelin" diyerek yerini belli etti. Halil İbrahim Cin, evinden kilometrelerce uzaklıktaki ormanlık alanda bitkin bir şekilde bulundu. Ayakta durmakta zorluk çeken Cin, saatlerce susuz ve aç bir şekilde kurtarılmayı bekledi. NAK ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına katılan Halil İbrahim Cin'in ağabeyi kardeşini görünce sarıldı. Cin, ilk olarak ekiplerden su istedi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil İbrahim Cin, kontrollü bir şekilde ambulansa götürüldü. Yürüyüş esnasında zorlanan şahıs, sürekli su içerek kendine gelmeye çalıştı. Olay yerine getirilen ambulansta kontrolden geçirilen Cin, buradaki sağlık kontrollerinin ardından Çınarcık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

NAK ekip lideri Fatih Işık, saatlerce şahsa ulaşmak için arama kurtarma çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, "Bu gece de arazide kalsaydı 3 gece kayıp olacaktı. Çok bitkindi. 2 gündür hiçbir şey yememiş ve içmemiş. Görme engelli olduğu için emekleyerek el yordamıyla yürümüş. Gece uyurken yanına köpek gelmiş ve onunla birlikte uyumuş. Bizim ekibimize 'Aşağıya doğru gelin' demiş. Arama kurtarma köpeğimiz de şahsı fark etti. Oldukça sık ormanlık alanda şahsı bulduk" dedi.

Kurtarma ekibinde yer alan Emrah Oğuz ise, arazi taraması yaparken şahsın görme engelli olmasını göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, "Kardeşi de yanımızdaydı. Ormanlık alandan patikadan tekrar aşağıya indirerek sağlık ekiplerine teslim ettik. Kendi yerini belirtmek için bağırdı. Biz de o sese doğru hareket ettik. Ağacın dibinde oturmuş ve yardım bekliyordu" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim