Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Yalova'ya gönderilen ve yaralı hayvanların tedavisinde kullanılacak olan rontgen cihazı düzenlenen törenle hizmete girdi. Türkiye'de ilk kez bakanlık tarafından bir hayvan barınağına röntgen cihazı sağlanmış oldu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Yalova'yı ziyareti esnasında hayvan severlerin talep ettiği röntgen cihazını gönderme sözü vermişti. Bakan Eroğlu verdiği sözü tutarak bir süre önce bu cihazı Yalova'ya göndermişti. Cihaz Yalova Veteriner İşleri Müdürlüğünde hazırlanan bölüme yerleştirilerek yaralı hayvanların tedavisinde kullanılmaya başlandı. Röntgen cihazının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Yalova Belediyesi'ne devri protokolü ve röntgen cihazının devreye girişi için bir tören düzenlendi. Törene AK parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bulut ve hayvanseverler katıldı. Törende konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bulut, "Sayın bakanımız hayvan severlerin taleplerini kırmayarak Türkiye'de ilk kez bir hayvan barınağına bakanlık tarafından bir röntgen cihazı temin edildi. Bu cihazın hayvanların tedavisinde önemli katkıları olacağını düşünüyoruz" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Türkiye'de mesleği veteriner hekimlik olan tek il belediye başkanı benim. Röntegen cihazı Yalova için çok önemliydi. Bu hayvanların tedavisinde çok önemli bir cihaz. Bu cihazın kazandırılmasına emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
AK parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Sokak hayvanları gerçekten önemsenmesi gereken canlılar. Dolayısıyla bu cihazın bakanımız tarafından Yalova'ya gönderilmesine vesile olan hayvanseverlere teşekkür ediyorum. Hayvanların tedavisinde kullanılacak bu cihaz Yalova'mıza hayırlı olsun. Bizlerden de bir talebiniz olursa elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız" dedi.
Ardından cihazın devir protokolünü Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bulut ve hayvanseverler katıldı. Törende konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bulut imzaladı. Davetliler röntgen cihazı ve cihazın bulunduğu bölme ile hayvan barınağında da incelemede bulundular.

 

Editör: TE Bilişim