Yalova Teşvikiye Delmece Yaylası’nda kestane hasadına başlayan köylülerin topladığı kestaneler, organik ürünler arasındaki yerini aldı. Yalovalı tüketiciyle erken sezon kestaneyi buluşturduklarını söyleyen Teşvikiye köylüleri, kendi ürünlerini sattıklarından dolayı şu anda kestanenin fiyatının 5 Lira ile 10 Lira arasında uygun fiyatla satıldığını ifade etti.

Erken çıkan kestanenin tazeliği konusunda ipucu veren köylü satıcılar, "Taze olmasına, üzerine bastırılınca kabuğunun çökmemesine ve tam kuru olmamasına bakılmalıdır"  diyor.

Kalori değeri yüksek bir besin olan B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan kestane bol miktarda protein ve yağ içeriyor. İnsan metabolizması için oldukça önem arz eden den potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum ve sodyum mineralleri açısından da zengin olan kestanenin kışın habercisi olduğunu belirten Yalovalı tüketiciler sezon içerisinde fiyatların düşmesiyle kestane keyfini çıkaracağı günleri bekliyor.

Kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, ayrıca bedensel ve zihinsel yorgunluğu gidermenin yanı sıra, kan dolaşımını hızlandırırken, karaciğer ve mideye de iyi geliyor.
Editör: TE Bilişim