Subaşı Belediyesi’nin koordinatörlüğünde Yalova Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yalova Kivi Üreticileri Birliği ve Subaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de destekleriyle Yalova’da ilk kez düzenlenecek olan  Kivi Festivali gelenekselleştirilerek her sene aynı tarihte düzenlenecek.

20 Ekim’de yapılacak olan festival hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenleyen Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Yalova’da yetişen kivinin tanıtımını en iyi şekilde yapmak istediklerini söyledi.

Subaşı’nda bir işletmede kahvaltılı bir basın toplantısı yapan Başkan Kuş’a Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı ile kiviyi ilk kez Yalova’ya getirip yetiştirilmesini sağlayan Hulusi Samancı da eşlik etti. Yalova’da kivi üretiminin giderek yaygınlaştığını söyleyen Başkan Kuş, festival için geç kaldıklarını da sözlerine ekledi. Festival kapsamında bir de konferans düzenleneceğini belirten Başkan Kuş, bu konferans ile kivinin geleceği hakkında da bilgi sahibi olacaklarını söyledi. Festival ile Yalova’da yetişen kivinin en iyi şekilde reklamını yapmak istediklerini belirten Başkan Kuş, “Festivalde eğlence tabi ki olacak ancak en çok önem verdiğimiz konferanstır. Kiviyle ilgili yaşanan sorunlar ve kivi yetiştiriciliği konusunda izlenecek rota bu konferansta masaya yatırılacak” dedi.

Festival Programını Anlattı

20 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan festival hakkında da bilgi veren Başkan Kuş, festivalin Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri’nde yapılacağını söyledi. Başkan Kuş, “Saat 10’nda açılışı yapılacak olan festivalimizde 10.30’da bir konferans düzenleyeceğiz. Kivi Çalıştay Grubu üreticilerimizi bilgilendirecek. Kurulacak olan stantlar gezilecek ve en iyi kivi üreticisine plaket verilecek. Kardeş belediye olan Bulgaristan’ın Kubrat Belediyesi Halk Dansları Grubu da gösteriler yapacak. Yine kardeş belediye Kartal Belediyesi ekipleri göster yapacak. TUFAG Halk Dansları gösterilerinin de yapılacağı festivalimize herkesi bekliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim