Kızılay Derneği Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin, sınıf takvimlerinin Yalova merkez başta olmak üzere, Termal ve Çınarcık’taki okullara dağıtıldığını söyledi. Okulların 1,2,3 ve 4.sınıflarına birer adet takvim dağıtıldığını belirten Temuçin, dağıtılan takvimlerde olası bir afet anında neler yapılması gerektiğinin görsellerle anlatıldığını söyledi

Yalova’da proje kapsamında bir süre önce de ‘Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı’ kapsamında eğitimler düzenlendiğini hatırlatan Kızılay Derneği Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin, bu çalışmaların devamı olarak okullarda eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Kızılay Yalova Şubesi olası afetler esnasında neler yapılması gerektiğinin resimlerle anlatıldığı takvimleri il merkezindeki ilkokul ve anaokulları ile Çınarcık ve Termal’deki okullara dağıttı. Kızılay olarak okullardaki eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini  belirten Şube Başkanı Temuçin, “Öğrencilerin afetlere karşı küçük yaşlardan itibaren bilinçlenmesi gerekiyor. Biliyorsunuz, 1999’da yaşanan Marmara Depremiyle Yalova çok büyük hasar ve can kaybı yaşadı. Bu nedenle küçük yaştan itibaren depreme karşı çocuklarımızı bilinçlendirmek zorundayız. Çocuklarımızın afete karşı hazırlıklı olması ve korunma yollarının öğretilmesi bakımından bu takvimlerin faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim