Muhtar Erhan, “Sayın Valimiz, Sayın Siyasilerimiz; Kıymetli Başkanlarımız, Vekillerimiz. Başlıkta da değindiğimiz üzere köyümüzdeki köpek nüfusumuz, insan nüfusunu aşmıştır. Köylümüz artık geceleri sokağa çıkamaz olmuş, çocuklarımız ebeveynsiz sokakta parkta oynayamaz duruma gelmiştir. Hangi kapıyı çalsak, kime gitsek, ‘’bizim işimiz değil’’ cevabı aldığımız bu mesele, artık bizim kendi kendimize çözemeyeceğimiz boyuta gelmiştir. 2 yıldır mevcut hayvanlarımızı koruduk, bakımlarını yaptırdık, kısırlaştırdık, hayvanları besleyen köylülerimize destek olduk, onların canına kast etmek asla doğru değil; büyük vebaldir, toplayıp başka bir yere bırakmak çözüm değildir dedik, herkesi böyle davranmaya davet ettik ama sonuç olarak geldiğimiz nokta: ‘’KÖPEKÇİ KÖY’’ namını almaktan öteye gitmedi. İnsanlar, yıllardır bölgelerinde topladıkları köpekleri getirip ‘’KÖPEKÇİ KÖYE’’ atmaya devam ediyorlar. Artık köyümüz ne yazık ki bu meselede diğer bölgeler için bir çözüm noktası haline geldi...

‘’+Ne yapacaz bu köpeği?’’

‘’-Güneyköy’e atarız’’

Bu diyalog ne yazık ki yıllardır değişmiyor...

Bir de değinmeden edemeyeceğim!

Hayvan sahiplenip, hevesini alınca sağa sola fıydırıp atan, köpek desek köpeğe hakaret, eşek desek eşeğe hakaret, nasıl tasvir edeceğimizi bilmediğimiz, iki ayaklı canlılar!

Esas sözüm size!

Biz, o hayvanın yanına araba geldiğinde, sahibi sanıp verdiği tepkiden, hangi renk arabadan atıldığını bile anlıyoruz da, sizin nasıl bir insan olduğunuzu bir türlü anlayamıyoruz...

Allah, vicdan mahrumu, merhametsiz insanları nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Yalova Belediyesi’nin eski yönetimiyle uzun süredir köpek atma konusunda mücadele içerisindeydik.

Sorun giderme maksadı ile kurulan bir müdürlüğün, nasıl sorun ürettiğinin traji komikliğine uzun süreler şahit olduk...

Çok şükür bu sorun artık gündemde değil, fakat münferit vakalardaki çözümsüzlük noktasında sıkışıp kaldık.

Sayın devlet büyüklerimiz; biz bu meseleye bir çözüm bulamadık, sizlerin desteği ile bulunacak her türlü çözüme destek vermeye hazırız.

Bu meselede başarılı olan illerden, proje desteği alınmasını talep ediyoruz, en azından ilimizde, sahiplenmek demiyorum! ‘’köpek satın almak’’ hususunda bir farkındalık yaratmaya davet ediyoruz.

İnsanları, köpeklerin; çocuklara alınan bir oyuncak olmadığı, onların bir can taşıdığı, sağa sola atmanın, ölüme terk etmenin büyük vebali olduğu, İslam Hukuku’nda bunun karşılığının, tıpkı bir insanın hakkına girmek gibi çok ağır olduğu hususunda bilinçlendirmeye davet ediyoruz.

Onlar toplumumuzun tartışmasız bir bireyi, Allah’ın yaratmış olduğu bir can, fakat haddinden fazla artmış olmaları hem bizi zorluyor, hem de insanlar için tehlike arz ediyor.

İnşallah bu meselede atılacak somut adımlarla birlikte, üzerimizde olan bu büyük yük bir nebze de olsa azalır” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim