Emniyet Müdürü Akyıldız,”Güvenli okul-Güvenli Eğitim Projesi kapsamında elde edilen başarıların sürekli ve kalıcı kılınması, okullarımızda güvenli ve huzurlu ortamın sağlanması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla dayanışma ve yardımlaşma içerisinde tedbirlerin ve önleyici hizmetlerin en üst seviyede alınması için çalışmalarımıza hassasiyetle devam edilecektir” diyerek alınan önlemleri kamuoyuna duyurdu.

.Akyıldız açıklamasında “Ülkemizin geleceğinin teminatı ve toplumsal yapımızın temeli olan eğitim çağındaki çocuk ve gençlerimizin güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de okullarımızdaki mevcut güvenlik önlemlerine ilave olarak durum analizleri yapılıp koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartılmıştır” diyerek şöyle konuştu.
.
“İl Emniyet Müdürü başkanlığında 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında güvenli bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla okullarda alınacak güvenlik tedbirleri toplantısı yapılmış;  Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı (24) okulda (5)  İl Emniyet Müdür Yardımcısı sorumluluğunda, (30)  rütbeli personel, (35)  ekip ve (150)  personel okul güvenlik tedbirlerinde görevlendirilmiş olup, alınacak güvenlik önlemleri aşağıya çıkartılmıştır”.  

İlimizdeki tüm okullarda görevlendirilen irtibat görevlilerimiz;
1-Okul güvenliği ile ilgili kurumlar arası etkili iletişimin geliştirilmesini sağlayarak okul yöneticileri ve okul aile birlikleri ile irtibat halinde olunacak, ayrıca istek ve temennilerinin bir rapor halinde sunmaları sağlanacaktır.
2-Okul güvenliğine dair acil önlem alınması gereken şikayet ya da İhbar tespitinde ilgili birime derhal bilgi verilecektir.
3-Okul yönetimi ya da öğrencilerden gelen eğitim, seminer ve diğer sosyal talepler değerlendirilecektir.

Okullarda görevlendirilen ekiplerimiz;
1-Güvenlik okul/Güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla okullarda görev alan tüm ekiplerin branşları ne olursa olsun Asayiş ve Trafik tedbirleri bir bütün olarak değerlendirilecektir.
2-Şiddet olaylarına karşı koruyucu ve önleyici tedbirler alınacaktır.
3-Okul çevresinde yaya devriye şeklinde kontroller yapılacak, okul ile ilgisi olmayan şüpheli şahıslar uzaklaştırılacaktır.
4-Okul servis taşıtlarının kontrol ve denetimleri yapılacak, servis şoförlerinin GBT sorgulamalarının yapılarak suça karışıp karışmadıkları araştırılacaktır.
5-Okulların ve çevresinde bulunan park ve bahçeler sürekli denetlenecektir.
6-Okullara servis hizmeti veren şirketlerin ve servis şoförlerinin yönetmeliklere uygun hizmet verip vermedikleri denetlenecektir. 
7-İnternet kafeler denetlenecektir.
8-Okul çevresinde satış yapan işyerlerinin, öğrencilerin gelişimini olumsuz etkileyecek müstehcen yayınlar açısından denetlenecektir.
9-Öğrencilerin yasadışı örgütlerden etkilenmemesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

 
Editör: TE Bilişim